Gatitul la aburi este sanatos

Dacă vă place să mancati legume proaspete, gatite, cel mai bun mod de a bucura de ele este cu o tigaie cu aburi. Legumele gătite cu aburi sunt cele mai bune la gust deoarece gătitul cu aburi ajuta la retinerea aromei.

Usor de digerat

Unele legume crude poate fi un pic dificil de digerat, iar unele dintre ele pot crea gaze nedorite. Dacă gatesti la abur legumele, ele sunt un pic mai ușor de digerat și legumele crucifere, cum ar fi broccoli si conopida nu vor crea gaze nedorite.

Păstreaza nutrientii

Mulți oameni isi fac griji ca legumele pierd nutrienți atunci când le gătesc. Grill-ul, prăjirea, și alte metode de gătit legumele reduc valoarea lor nutritiva. Dar, daca gatesti legumele  la aburi, nu vei avea nici o pierdere de valoare nutritivă. Aburii de fapt, pot face unele legume chiar mai hrănitoare și aceste legume fierte la abur pot ajuta chiar stimularea sistemului imunitar.

 

Gatitul la aburi este sanatos

 

Legumele gatite la aburi sunt o metoda mai bună decât fierberea legumelor. Acidul folic si vitamina C rămân în legume atunci când acestea sunt aburite, mai degrabă decât fierte. Când fierbeți legumele, acestea pot pierde o cantitate semnificativă de nutrienți.

Consuma carne si cereale

Nu trebuie să mănânci doar legume. Poti prepara alimente diferite intr-un steamer. Unul dintre alimentele cele mai populare este orezul. Multe feluri de mâncare asiatice sunt bune gatite la abur, cum sunt peștele sau alte tipuri de carne. Bucătarii din Asia pregătesc, de asemenea, pâine și prăjituri la aburi. Dacă doriți, puteți achiziționa o carte de bucate care vă va ajuta să gătiti mâncăruri delicioase. Cea mai bună parte este că mesele vor fi sănătoase și foarte aromate.

 

Gatitul la aburi este sanatos

 

Oster Steamer

Există mai multe recipiente de gătit diferite de pe piață astăzi. Unele dintre ele arata ca mașinile de gătit tradiționale. Unul dintre cele mai noi si mai populare se face prin Oster. Ei fac un un recipient din două niveluri care vă permite să gatiti alimente abur pe niveluri diferite. . Acesta are instructiuni de utilizare ușor de citit, astfel încât să știi exact când să adaugi apă și cât de multa să adaugi.

Pat Bullet

Un alt recipient bun este Bullet Pat, care vă va permite să gatiti mâncare abur pentru copiii dumneavoastră. Este o idee bună pentru a hrăni copiii cu alimente sănătoase devreme în viața, astfel încât acestia vor continua să mănânce alimente sănătoase pe măsură ce devin adulți.

Multi oameni prefera sa cumpere recipiente fabricate din otel inoxidabil. Ei se tem că, dacă nu sunt corect curățate pot dezvolta mucegai. Dacă achiziționați un astfel de recipient și il utilizați frecvent, păstrați-l curat pentru a menține familia sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *