Gradinaritul durabil, prin plantarea copacilor

Poate nu știți impactul pe care il are plantarea unui copac asupra gazonului și consumului de energie, precum și a mediului.

Copacii pot oferi umbra pentru casa și gazon, precum și ca o barieră împotriva vânturilor reci de iarnă. Ei au, de asemenea, filtru de apă și aer pentru a reduce eroziunea solului și gazelor cu efect de seră. Și știați că s-a dovedit  ca reduc  stresul? Mulți locuitori din mediul urban sunt mai calmi și mai fericiți atunci când sunt în jurul copacilor.

Dar pot toate aceste beneficii sa fie văzute în curtea ta? Afla mai multe despre grădinăritul durabil și modul în care alegerile tale de amenajare a teritoriului pot avea un impact de durată.

Economisire a energiei prin plantarea copacilor

Conform Departamentului Agriculturii din SUA, un copac tânăr, sănătos poate oferi un efect de răcire net echivalent cu zece aparate de aer conditionat intr-o cameră in care îti desfășori activitatea 20 de ore pe zi! În timp ce va dura cativa ani pentru ca un puiet sa ajunga la punctul în care sa poata  umbri  casa , este o investiție relativ ieftina și valoroasa.
Dr. E. Greg McPherson, de la Centrul de Cercetare Forest Urban spune că un copac plantat pe partea de vest a casei tale va reduce factura de energie cu aproximativ trei la suta in cinci ani, și cu aproape 12 la suta in 15 ani. Plus, umbra nu este singura modalitate de plantare a copacilor care poate reduce consumul de energie pentru familia ta. Copacii situati pe laturile de nord și nord-vest de casa ta pot bloca vanturile iernii reci și reduc factura de încălzire.

 

 

Gradinaritul durabil, prin plantarea copacilor

Beneficiul arborilor asupra mediului

În timp ce plantarea de copaci poate avea cu siguranță un impact pozitiv asupra facturii de energie, grădinăritul durabil poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului. Copacii absorb gazele de seră, cum ar fi dioxidul de azot, dioxidul de sulf, ozon, bioxid de carbon și monoxid de carbon. Ei transformă, de asemenea, bioxidul de carbon in oxigen prin fotosinteză. Vă întrebați cum ? Doar un singur copac poate curăța aproximativ 330 de kilograme de dioxid de carbon din aer în fiecare an, în conformitate cu Serviciul american Forest, care oferă suficient oxigen pentru o familie de patru persoane!

Unul dintre motivele pentru care plantarea de copaci este văzută ca grădinărit durabil este, datorita faptului ca acționează ca filtre de aer și apă. Într-un studiu realizat de USDA, s-a constatat că arborii au fost capabili de a elimina mai mult de 1.800 de tone metrice de poluare a aerului din New York City.  Ei pot, de asemenea, se răcească aerul, și nu doar cu umbra. Procesul de transpiratie se face prin intermediul comunicatelor de umiditate în aer, producând un efect de răcire.

 

Gradinaritul durabil, prin plantarea copacilor

 

Copacii sunt benefici pentru estetica unui gazon, pentru factura de energie, și sănătatea familiei tale in general. Pentru toate aceste motive, este important să se mențină în mod corespunzător copacii și solul în care cresc sanatoase. Veti avea un copac mult mai sănătos dacă tăiați ramurile moarte de-a lungul anilor. Există mai multe opțiuni atunci când vine vorba de echipamente pentru a menține copacii sanatosi. Ferăstraiele cu lanț sunt alegeri foarte bune pentru reducerea crengilor mari. Există chiar și ferăstraie cu baterii fără fir disponibile pentru a reduce poluarea.
Umbra copacilor pe care i-ați plantat va ajuta la imbunatatirea conservarii apei, astfel încât veți menține un gazon luxuriant și verde, cu foarte puțină întreținere. Cu toate acestea, ar trebui să ingrijesti iarba pentru a promova o nouă creștere , mai ales în jurul bazei copacilor.

Asigurați-vă că știți cel mai bun timp pentru a planta copacii pentru a permite optimă creștere, și să evaluati echipamentul de alimentare în aer liber, la începutul fiecărui sezon de întreținere. În acest fel veți avea toate piesele de tuns, lanțuri, gaz, stabilizatori și lame cositoare pentru a avea grijă de gazon de-a lungul lunilor calde.

Încercați să utilizați compost și alte îngrășăminte naturale, evitând pesticidele, și udati cu apa de ploaie colectata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *