Gradinaritul organic

Ai incercat sa mananci mai multe alimente ecologice, atât pentru a reduce cantitatea de pesticide si a-ti proteja sanatatea, și pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător de la supraîncărcarea cu produse chimice toxice. Dar produsele organice sunt cam scumpe, știm asta. Din fericire, există o modalitate de a creste propriile produse delicioase, proaspete, având timp si de distracție și de învățare, prin grădinăritul organic!

Gradinaritul organic

Nu știi de unde să începi? Ia in considerare sa angajezi pe cineva pentru a amenaja și menține o grădină frumoasă organica pentru tine. Dar cele mai multe dintre noi ne suflecăm mânecile, cu o cantitate surprinzator de mica de efort. Amintiți-vă, puteți începe cu putin, chiar și cu doar o singură instalație sau două. Nu vă faceți griji în cazul în care lucrurile nu sunt perfecte imediat.
Grădinăritul organic inseamna ca nu vei folosi îngrășăminte sau pesticide sintetice, dar asta nu inseamna ca plantele  sunt lăsate să se descurce singure. Există o serie de instrumente pe care le poti utiliza pentru a susține sănătatea plantelor și a îndepărta dăunătorii. Grădinăritul organic, de asemenea, nu este doar despre ceea ce nu faci, este vorba despre încercarea de a promova si a sustine natura.

Gradinaritul organicÎn scopul de a obține cele mai bune rezultate cu gradina ta organica, vei dori să te asiguri că solul este bine hranit. Astfel legumele obținute trebuie sa contina o mulțime de nutrienți proaspeti. Solul bun, sănătos, ajută la cresterea de plante puternice, productive. Tratamentele chimice ale solului nu se infiltreaza numai în mâncarea ta, dar ele pot afecta, de asemenea, bacteriile benefice, viermii si alti microbi din sol.

Cel mai bun mod de a masura calitatea solului este să-l testezi. Ai posibilitatea să obții un kit de testare acasă, sau mai bine, trimite un eșantion la Oficiul local de agricultura. Pentru o taxă modestă vei primi o defalcare completă a nivelului pH-ului și nutrienți, precum și recomandări de tratament. În acest fel poti adapta programul de grădinărit. De obicei, cel mai bine este sa-l testezi toamna, și sa adaugi orice nutrienți organici înainte de venirea iernii.

Dacă vrei sa cumperi răsaduri, uita-te la plantele crescute fara ingrasaminte chimice si pesticide. Un loc minunat unde sa gasesti asa ceva este chiar piata fermierilor locali, care ar putea avea, de asemenea, plante native și soiuri bine adaptate pentru zona ta. E mai bine să cumperi răsaduri nu foarte dese, ne inflorite inca, cu rădăcini și care nu arata prea aglomerate.

Gradinaritul organicMulte plante sunt cel mai bine cultivate din semințe, inclusiv floarea-soarelui, maci, coriandru, marar, mazăre dulce, squash și castraveți.

Cel mai bun timp pentru udarea plantelor este, de obicei, în dimineața. De ce? Dimineața e rece astfel încât cantitatea de apă pierdută prin evaporare este redusă. Dacă ați pus apă la plante de seara si stau umede peste noapte, le face mult mai susceptibile de a fi afectate de boli fungice și bacteriene.

În mod ideal, un sistem de picurare poate fi foarte benefic sau pur și simplu le poti uda manual.Gradinaritul organic

Cei mai multi experti recomanda udarea substanțială, una sau două aplicări pe săptămână încurajează o mai profundă înrădăcinare, care promovează plante puternice. Incercați să utilizați apă la temperatura aerului (colectarea apei de ploaie este cea mai buna modalitate).

Plivitul. Smulgerea buruienilor de mână ar putea suna ca munca grea – și poate fi -, dar, de asemenea, poate fi un exercitiu bun, și afara, in aer curat. Nu vrei să torni chimicale toxice pe alimente, sau în cazul în care copiii se joaca afara.
În cazul în care plantele tale sunt atacați de paraziți, acesta poate fi un semn de alte probleme, astfel încât primul lucru pe care ar trebui să il faci este să te asiguri daca au suficienta lumină, substanțe nutritive și umiditate.

Un lucru bun este sa încurajezi intrarea prădătorilor naturali in gradina ta, cum ar fi broaștele râioase, șopârle, păsări, și chiar lilieci. Insectele pot fi cei mai buni prieteni, mai ales buburuza.Lasă o sursă mică de apă pentru a atrage prădătorii prietenosi. Este, de asemenea, o idee bună sa cultivi plante cu flori mici, cum ar fi mărarul, care atrage insectele pradatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *