Unde mergem in 2012?

Crearea unei liste cu destinatii de top pentru anul 2012 presupune o privire de ansamblu asupra istoriei globale, economiei si intamplarilor geopolitice. Cateva dintre ele  vor gazdui evenimente de o importanta majora in acest an, in timp ce altele se lauda cu un loc in primul rand la spectacolul „sfarsitului lumii”.

Cateva dintre destinatiile de pe lista ar trebui neaparat vizitate inainte ca ele sa fie schimbate pentru totdeauna, pe cand altele se lauda cu centre comerciale costisitoare pentru ”clientii curajosi”

Posibilitatile sunt variate si numeroase, de la locuri ce permit vizitatorilor ca pentru cateva clipe sa retraiasca momente ale trecutului pana la posibilitatea de a petrece concediul pe o insula virgina cu plaje neatinse si ape cristaline.

Deci, unde mergem in 2012? Iata cateva sugestii

        1. Myanmar

Myanmar

Un taram misterios renumit pentru locuitorii sai binevoitori, fiind poate unul dintre cele mai primitoare popoare de pe planeta, dar aproape 50 de ani de guvernare militara, au interzis lumii accesul catre aceasta comoara sud-asiatica.

La ora actuala, conducatorii Ligii Nationale pentru Democratie (NLD), partid al opozitiei ce a tinut strainii la distanta din 1996 pana nu demult, au acum un nou mesaj ”Vrem ca oamenii sa viziteze Birmania!”

Cu orase fara varsta, cu temple hinduse ce se inalta falnice spre cer, dar si cu localuri budiste fervente, Myanmar, la fel ca si tara vecina, Thailanda, promite  turistilor sai o  experienta asiatica autentica.

Prin urmare, Myanmar are toate sansele sa devina una dintre cele mai populare destinatii  din Asia de Sud-Est.

2. Londra
Londra

Celebra nunta regala, a facut din Londra una din cele mai controversate destinatii in 2011, dar capitala britanica nu are de gand sa lase garda jos, ramanand o destinatie la mare cautare si in 2012 datorita gazduirii jocurilor olimpice din aceasta vara.

Pe langa nenumaratele evenimente sportive , Olimpiada Culturala ce va avea loc anul acesta la Londra, este cea mai mare celebrare culturala din istoria miscarilor moderne olimpice si paralimpice, ce va culmina cu Festivalul Londrei 2012. Artisti renumiti din intreaga lume vor lua parte la sarbatorirea  marelui eveniment.

Mai mult, Marea Britanie va sarbatori jubileul de diamant al reginei Elisabetha- ce va marca cei 60 deani pe tron- celebrat printr-un mars pe Tamisa si un concert la Palatul Buckingham la inceputul lunii iunie. Vor fi de asemenea o abundenta de tururi si festivale ce vor comemora 200 de ani de la nasterea renumitului scriitor, Charles Dickens.

3. Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc

Phu Quoc are intr-adevar cu ce se lauda, recifele neatinse, pestii multicolori, padurile care implora sa fie explorate sunt doar cateva dintre atractiile sale.

Aceasta insula in forma de lacrima ofera privilegiul perfect de a evadare din rutina zilnica pentru a va putea bucura de o zi linistita in care sa nu faceti nimic altceva decat sa va relaxati inotand, pescuind sau  facand scufundari pentru a putea admira  varietatea si multitudinea de pestisori viu colorati si creaturi marine.

4. Peninsula Yucatan, Mexic
Yucatan
Daca credeti  in celebra interpretare a profetiilor Mayase, trebuie sa stiti ca mai sunt doar cateva luni pana la sfarsitul lumii, prezis pentru 21 Decembrie 2012. Pentru a sarbatori aceasta imprejurare fatala – si desigur pentru a castiga ceva banuti- oficialitatile mexicane isi invita turistii in inima tarii mayase pentru a lua parte la numaratoarea inversa din 21 decembrie.

52 de milioane de turisti sunt asteptati anul acesta pentru a vizita celebra piramida din inima teritoriului mayas.

5. Stockolm, Suedia
Stockolm
Stockolm este in mod sigur una dintre cele mai frumoase si atractive metropole ale lumii, fiind cunoscut pentru designul stralucitor, pentru moda sa impunatoare  dar si pentru renumitele cluburi de noapte. Il putem considera un oras comfortabil, cosmopolit si picturesc in acelasi timp.

6.Abu Dhabi, EAU
Abu Dhabi
De ce Abu Dhabi? Pentru ca bogatul oras petrolier  devine din ce in ce mai mare, mai stralucitor si mai spectaculos cu fiecare zi, si se lauda cu una dintre cele mai incantatoare scene de arta din Orientul Mijlociu. Un nou Luvru va fi deschis aici, proiect desfasurat in parteneriat cu autoritatile franceze.

Vacanta placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *