Alimentatie impotriva cancerului

În fiecare an medicii si cercetatorii gasesc o legătură mai strânsă între ceea ce mananci si factorul de risc pentru diferite tipuri de cancer. Unele alimente te pot face mai predispus la cancer și alte alimente pot ajuta de fapt, pentru a lupta cu celulele canceroase. Nu există nici o garanție cu privire la riscul de a face cancer indiferent de ceea ce mananci sau bei, dar este intotdeauna bine sa fim educati despre cele mai recente descoperiri in medicina, astfel încât să putem face tot ce e posibil pentru a reduce riscul.

Alimente care lupta împotriva cancerului

Alimentele bogate in diferite vitamine sunt cele mai bune pentru combaterea celulelor canceroase. Acidul folic, din familia complexului de vitamine B, impreuna cu vitamina D sunt foarte bune pentru a evita cancerul. Se crede că, atunci când o persoană are un nivel scazut de acid folic, cancerul este mult mai probabil să apară. Acidul folic se gaseste in frunze verde inchis, precum spanacul, varza, salata verde si. Cerealele ar putea fi fortificate cu acid folic, și este, de asemenea, găsit în portocale.

Alimentatie impotriva cancerului

 

Vitamina D poate reduce riscul de cancer de san cu aproximativ 50%, si scade riscul de alte tipuri de cancer. De asemenea, se crede ca ajuta cu rata de supraviețuire a celor care au avut interventii chirurgicale de cancer. Vitamina D este produsa in organism atunci cand esti expus la lumina soarelui, și este, de asemenea găsita în banane, lapte, fructe de mare și crustacee.

Ceaiul este o altă alegere bună ca un produs alimentar in lupta împotriva cancerului. Ceaiul are mulți antioxidanți care încetinesc creșterea radicalilor liberi; acestea fiind substante nocive care ataca celulele sanatoase din organism. Flavonoizii din ceai sunt, de asemenea, găsiti în ciocolata neagra.

Condimentele iuti, de asemenea, par sa ajute cu un efect anti-inflamator, care poate proteja impotriva cancerului; acestea includ ghimbir, usturoi, pudra de curry, ardei.

Alimente cauzatoare de cancer

Unul dintre cei mai vinovați pentru celulele canceroase este zahărul simplu, rafinat. Cei care au o dieta bogata in zahar pot prezenta un risc crescut de a dezvolta cancer, iar majoritatea pacienților care au suferit un tratament pentru cancer li se spune să evite toate formele de zaharuri. Aceasta include sirop de fructoză de porumb, zahar brun, zahăr alb.

 

Alimentatie impotriva cancerului

 

Uleiurile hidrogenate sunt create din uleiuri încălzite cu hidrogen și alte metale. Acest proces descompune uleiurile astfel încât acestea pot fi vândute. Acest proces este, de asemenea, gandit pentru a crea celule canceroase sau pentru a distruge celulele sanatoase din organism, astfel ca celulele canceroase pot prospera.

Nitrații sunt un conservant folosit în carnea prelucrata și multe elemente, cum ar fi șuncă, ca un conservant și pentru a menține culoarea roz. Acest element este de fapt un agent cancerigen, dar este folosit in cantitati foarte mici in alimente, deci este considerat a fi în siguranță, dar opțiunea sănătoasa este de a evita carnea prelucrata și șunca cu totul. Nitrații pot fi, de asemenea, găsiti în cartofi prajiti, gogosi, chips-uri, biscuiti, și prajituri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *