Scapa de sughituri

Probabil toata lumea poate sa spuna ca a sughitat la un moment dat. Ce sentiment teribil de neajutorare este sa sughiti si sa nu te mai opresti. Te face sa te simti ca esti la mana sistemului tau respirator, care are spasme fara un motiv anume. Cand incepi sa sughiti, de obicei iti tii respiratia, iar imediat dupa ce incepi sa respiri normal, sughitatul revine. Dupa o vreme, poate chiar iti vine sa razi, cand incepi sa te gandesti cum sa scapi de acest neplacut sughit. Dar, daca deja dureaza de un minut sau doua, sentimentul se transforma in frustrare, cunfuzie sau furie. Ce sunt acesti mici diavoli pe care ii numim sughituri? De ce ni se intampla? Si cum putem sa scapam de ei?

De fapt, sughitul este cauzat de diafragma. Aceste este un muschi respirator care separa pieptul de abdomen si asista in procesul respiratiei. Sughitul apare ca urmare a spasmelor involuntare ale diafragmei, cauzate de inchiderea rapida a corzilor vocale si rezultand un sunet ciudat care apare cand sughitam. Acestea pot fi cauza inspirarii si expirarii aerului. Pot aparea in timpul rasului, a mancatului prea rapid, pentru a da un exemplu. De obicei, trec de la sine.Scapa de sughituri

De-a lungul timpului, au existat foarte multe remedii pentru a rezolva problema misterioasa a sughitului. Insa, nu vom lista aici miile de tratamente pentru sughit , ci vom veni cu cele mai comune remedii.

Clasicul remediu de a bea apa cu capul in jos e unul din cele mai cunoscute si faimoase. Asta include in a sta aplecata si sa bei un pahar cu apa. O alta vindecare faimoasa e sa iti tii respiratia. Multa lume crede ca sa respiri adanc si sa iti tii respiratia e o metoda eficienta. Si chiar merge pentru multi. Scapa de sughituriPoti incerca sa dai drumul aerului incet, pentru ca iti va relaxa diafragma. Multi jura ca daca iti strangi urechile in timp ce bei apa, sughitul trece.Altii cred ca a face gargara cu apa sau apa cu sare e un remediu pentru sughit. O alta este sa mananci zahar. Unii cred ca e de ajuns o lingurita, altii ca o lingura, insa se pare ca are efect. Iata cateva idei vehiculate de-a lungul anilor: bea un pahar mare cu apa incet si continuu, apasa-ti tare limba,fa-te sa stranuti, suge gheata sau lamaie sau ia o lingura de unt de arahide, gadila-te, forteaza-te sa tusesti fara sa inhalezi aer. Sunt multe remedii posibile, dar acestea sunt cele mai comune iar daca incerci si nu iti reuseste niciuna, atunci incearca altceva. Daca nu, poate descoperi chiar tu un remediu.

Data viitoare cand incepi sa sughiti, si dureaza mai mult de cateva minute, chiar daca ai incercat toate metodele de mai sus, trebuie sa stii ca cel mai grav caz de sughit i s-a intamplat unui barbat. Acesta a sughitat timp de…69 de ani, fara oprire! El a sughitat la fiecare 1, 5 secunde, timp de 69 de ani. Asa ca micul tau episod de sughit nu e chiar atat de rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *