Obiectivele si evolutia personala

Obiectivele personale sunt forța de ghidare din spatele fiecărui succes pe care il avem. Este extrem de important să avem obiective personale – este singura modalitate de a evolua. Obiectivele personale nu trebuie să fie mari, ele pot fi lucruri mici pe care ne-ar plăcea pur și simplu sa le realizam. Există atât de multe oportunități în viață și fără a ne stabili obiective personale nu vom putea face tot ceea ce suntem în stare.

Unii oameni numesc obiectivele personale “Bucket List”, și sunt toate lucrurile pe care le-ar dori să facă înainte de a muri. Obiectivele personale pot fi lucruri, cum ar fi o carte sau a vedea un anumit muzician favorit în concert. Obiectivele personale nu trebuie să fie serioase și dificil de realizat. Indiferent de ce  obiective personale  stabiliti ar trebui să faceti ceva pe care ați dorit întotdeauna să încercati.

Obiectivele personale nu ar trebui să stea în calea activităților de zi cu zi. Cu toate acestea, ar trebui să fiti conștienți de oportunitățile  care ar putea sa devină un obiectiv personal.

Obiectivele si evolutia personala

De exemplu, o femeie a dorit întotdeauna sa mearga la o plimbare într-un Ferrari pentru că îi place masina sport. Ea nu va fi niciodată în măsură să își acorde aceasta plimbare si nu cunoaste pe nimeni care a condus una. Cu toate acestea, intr-o zi, cineva a venit la locul ei de muncă într-un Ferrari. Femeia a comentat cu privire la cat de mult a iubit masina si proprietarul a întrebat dacă vrea să meargă la o plimbare! Ea a spus da imediat si seful ei lăsat-o să meargă, pentru că știa a fost o ocazie specială.

Acest obiectiv nu a fost important sau grav, dar a fost ceva ce ea a dorit întotdeauna să faca. Dacă nu ar fi făcut asta, ea nu ar fi recunoscut oportunitatea atunci când i s-a prezentat.

Obiectivele si evolutia personala

Când stabiliti obiective personale, este o idee bună să le notati, deoarece actul fizic de a scrie va face să vi le amintiti mai bine. Ar trebui să te uiti la ce se întâmplă în viața ta, mai ales ceea ce te face fericita și ceea ce ti-ar place foarte mult sa realizezi – chiar dacă scopul nu este o foarte mare realizare, dar este doar ceva care te va face sa zambesti!

Fără obiective personale, nu veți avea nici o oportunitate de a evolua. Lumea este atât de mare și atât de plina de lucruri minunate. Cei mai mulți oameni au o viață foarte saraca și fara obiective pentru a experimenta o lume mai mare.

Ai putea avea obiective pentru călătorii sau pentru a învăța despre o cultură diferită. Dacă nu iti permiti sa calatoresti ai putea avea chiar și un scop de a mânca la un restaurant etnic dintr-o cultură despre care ști foarte puțin.

Odată ce ați început să stabiliti obiective personale, veți fi plăcut surprinse  de ceea ce vi se deschide in fata. Viața ta va fi îmbogățită prin oameni, locuri și lucruri care te vor face sa evoluezi si sa vezi viata cu alti ochi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *