Limbajul trupului la femei difera de cel al barbatilor (II)

Contactul vizual

Ochii sunt menționati ca “ferestrele sufletului”, deoarece acestia pot dezvalui multe despre ceea ce o persoana simte sau crede. Mișcările ochilor sunt o parte naturală și importantă a procesului de comunicare. Contactul vizual puternic nu este doar o abilitate de a te conecta emotional cu alții, dar, de asemenea, e o expunere directă a starii interioare si a increderii. De ex. atunci când te simti mai puțin încrezător, e mai puțin probabil ca te vei simti confortabil sa ai contact vizual direct cu cineva. Acei oameni care nu se simt confortabil au mereu tendința de a evita contactul vizual. În timpul contactului vizual, atentie la aceste trei lucruri:

1. Privirea: Privind drept în ochii cuiva în timp ce comunicam reflectă interesul pentru acea persoană, în timp ce privind departe de ea indică dezinteresul. Dar, contactul vizual prelungit poate fi in pericol de rupere și, adesea, cautarea distanței poate indica faptul că persoana este distrasa, se simte inconfortabil, sau încearca sa-si ascunda sentimentele reale.

2. Intermitenta clipirii: este firesc, dar oamenii clipesc de multe ori rapid au senzația de dificultate sau disconfort. Cineva care clipește rar poate indica faptul ca încearcă să controleze mișcările ochilor sau încearcă să pară dezinteresata.

 

Limbajul trupului la femei difera de cel al barbatilor (II)

 

3. Dimensiunea pupilelor: Una dintre cele mai subtile indicii este dimensiunea pupilelor. Știm că, uneori emotiile pot provoca, de asemenea, mici modificări în dimensiunea pupilei. Și, de asemenea, este adevărat că atunci cand suntem atrasi de oameni ne sclipesc ochii.

Uneori, contactul vizual nu inseamna nimic. Femeile care se uită drept în ochi, fără nici o ezitare, trebuie sa fie puternice, si isi arata intr-adevăr intenția. Sa privesti în jos în timp ce vorbesti, arată că ești un om nesigur si slab.
Semnale directe:

Capul nu ne ajută doar sa gândim ci, de asemenea, trimite semnale dacă suntem interesați, plictisiti, consimțim sau suntem în dezacord cu persoana cu care comunicam. În general, capul este un instrument excelent pentru crearea unui raport, ajungerea la un acord și cooperare. Capul de multe ori se deplasează în timpul vorbitului dar atunci când nu se mișcă poate indica faptul că persoana este gravă sau vorbeste dintr-o poziție de autoritate.

Atunci când capul este ridicat, cu bărbia proeminenta înainte indică superioritatea, curajul sau aroganța, în timp ce un cap usor inclinat este un semn de simpatie și un zâmbet asociat cu un cap înclinat reflectă acordul, în special folosit de femeile care flirteaza. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi un semn de supunere. Dacă oamenii coboară capul aceasta nu este din vina sau supunere, ci doar pentru că este o persoană timidă.

 

Limbajul trupului la femei difera de cel al barbatilor (II)

 

Un alt semn de plictiseala la femei este atunci când ea este cască, deși, căscatul poate fi un simplu semn ca ea este doar obosita și somnoroasa.

Mâinile și picioarele:

Modul în care o persoană folosește mâinile, și picioarele arată angajamentul unei persoane de a părăsi o conversație. Mainile pe langa corp arată o atitudine deschisă sau dominanta, în timp ce bratele incrucisate expun atitudini închise sau de incertitudine. Oamenii cu brațele încrucișate și picioarele incrucisate ne spun că ei nu sunt la fel de relaxati sau încrezători. În cazul în care femeia nu este interesat de un barbat, ea isi va plia brațele pe piept.

Picioarele departate este în principal un gest masculin, în care ambele picioare sunt ferme, oferind o atitudine macho.. Acesta este folosit ca un semnal de poziție dominantă de către bărbați, deoarece evidențiază organele genitale. O femeie, în picioare, cu brațele și picioarele încrucișate foarfece trimite două mesaje: unul ca ea intenționează să rămână, și 2, faptul că accesul este refuzat. Studiile arata ca persoanele care nu dispun de încredere, de asemenea, iau poziția aceasta. Trecerea picioarele nu numai ca expune emoții negative sau defensive, ci face o persoană să pară nesigura și provoacă pe alții să reacționeze în consecință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *