Matt Damon va asteapta in Promised land

Fracturarea hidraulică, sau fracking cum este cunoscuta, este o problemă foarte controversată. Aceasta practica utilizeaza fluide sub presiune pentru a rupe straturi de rocă adânc sub pământ. Aceasta e o degajare de gaze naturale și petrol, care pot fi apoi recoltate și vândute. Un oarecare sprijin al frackingului e un mijloc de creștere a livrărilor de petrol în timp ce ecologiștii spun că practica este periculoasa și provoacă leziuni la nivelul solului din jurul sitului exploatat prin fracking.

Ei spun că se irosesc cantități colosale de apă și permite contaminanților pentru a infiltra în sol și aer. Ecologistul Matt Damon a facut cu echipa sa Good Will Hunting, directorul Gus Van Sant pentru a expune practica și oamenii din spatele ei in filmul Promised Land.

Damon a scris scenariul împreună cu John Krasinski și în film el joacă rolul lui Steve Butler, un agent de vânzări care călătorește împreună cu partenerul sau Sue (Frances McDormand) in mediul rural in Pennsylvania. Butler vede frackingul ca o modalitate de a ajuta fermierii , el reprezinta Global Solutions CrossPower, care închiriază terenuri agricole în scopul de a face fracking pe teren. Fermierii câștiga bani din contractele de leasing, de care au nevoie cu disperare.

 

Matt Damon va asteapta in Promised land

In film, Frank Yates, un profesor de științe (Hal Holbrook) discută riscurile potențiale la sol și a apelor subterane, precum si efectele asupra animalelor la una dintre întâlnirile lor in oraș. Uni ecologiști vin și discută aceleași preocupări, punând personajul lui Damon într-o situație grea mai ales atunci când el începe să se îndrăgostească de una din locuitoarele orașului.

Filmul are defectele sale, dar mulți au comentat cu privire la modul în care acesta aduce la lumina problema. Frackingul poate fi foarte periculos și trebuie încă să fie efectuate studii cu privire la consecințele pe termen lung, dar unii susțin că este un mod sigur și inofensiv de a extrage resurse naturale și cei care au terenuri ar trebui să fie în măsură să facă asta fără intervenția guvernului.

 

Matt Damon va asteapta in Promised land

Promised Land nu este prima dată când Damon s-a implicat in cauze de mediu. El face parte din organizația de caritate Not On Our Watch, formata împreună cu prietenii lui George Clooney și Brad Pitt, care lupta pentru a opri atrocitățile și soluționarea problemelor de mediu în locuri precum Darfur. El face de asemenea parte din organizatia Mailstopper Tonic, care este proiectata pentru a opri livrarea de junk mail, în scopul de a conserva copacii și a reduce poluarea generată de utilizarea de vehicule de transport e-mail.

Damon este, de asemenea, implicat în multe alte cauze caritabile din întreaga lume. Recent, el a încurajat fanii pentru a sărbători Ziua Națională a toaletei prin donarea de 25 de dolari pentru Water.org, o organizatie de caritate care ajută pentru a furniza apa potabila si canalizare pentru țările lumii a treia. El a susținut, de asemenea, multe alte organizatii de caritate și este în prezent vocea TD Waterhouse, donandu-si onorariile pentru munca de caritate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *