Nevoia de intimitate

Intimitatea este, probabil, unul dintre conceptele cele mai puțin înțelese în relații. Cumva,  intimitatea si sexul au devenit cuvinte interschimbabile, iar mulți oameni cred că sunt unul și același lucru. Și, în timp ce intimitatea poate include sexul, ea implică mult mai mult. Intimitatea cuprinde un mod de a fi un întreg, acționând, și gândind. Aceasta inseamna angajament, vulnerabilitate și încredere. Intimitatea este atunci când ambii soți se înțeleg reciproc si nu doar simuleaza ca au înțeles. Oamenii pot fi căsătoriți de ani de zile și niciodată sa nu fie cu adevărat intimi unul cu celălalt.

Dificultatea mentinerii intimitatii în căsătorie
Din păcate, cea mai mare parte dintre noi venim cu toate bagajele emotionale înainte de a intra relații iar atunci când o facem, nu ne putem permite să avem încredere sau să fim deschisi cu partenerul nostru. Conștient sau inconștient, suntem mereu in așteptare; între timp, ne-am oprit in a experimenta ceea ce toti ne dorim- un parteneriat în care putem fi pur și simplu, fără teamă sau neîncredere. Atunci când o relație e lipsită de intimitate, una sau ambele părți implicate se pot simți nedorite, anxioase, singure, deprimate,sau respinse, pline de resentimente, și furioase, pentru a numi doar câteva din multele emoții. Atunci când se întâmplă acest lucru, relația se îndreaptă spre eșec absolut.Nevoia de intimitate

Recent, Census Bureau din SUA a declarat ca aproximativ 38 la suta din cuplurile căsătorite vor divorța în cele din urmă. Căsătoria, chiar și cu defectele sale inerente, nu trebuie să se termine cu divorț cu toate acestea. Intimitatea este ceva ce invățăm să cream.

De ce sunt atât de puține cupluri intime?
Atunci când ne naștem, venim în această lume ca o tabula rasa. Așa cum bebelușii sunt complet vulnerabili. În fiecare zi cu toate acestea, viața ne oferă indicii cu privire la modul de a acționa și reacționa în lumea din jurul nostru prin furnizarea de lecții  care modelează perspectivele noastre. Mai apoi, ajungem sa invatam si mai multe lecții iar ego-urile noastre se vor dezvolta. Când intrăm în cele din urmă într-o relație, aducem toate aceste experiente cu noi. Și majoritatea dintre noi, avem tendința să ne concentrăm mai mult pe experiențele negative din auto-conservare, mai degrabă decât spre deschidere și vulnerabilitate.

De exemplu, dacă sunteți tipul de persoană care tanjeste dupa sentimentul de intimitate, veti avea tendința de a va sufoca partenerul. Veți încerca sa umpleti propriile sentimente de disperare și de gol, prin partener, lucru care il va determina în cele din urmă să se retragă. Acest dans ciclic nu are final fericit și nici partenerul nu devine tot ceea ce iti doresti sau ai nevoie intr-o relatie.

Nevoia de intimitate

 

Pe de altă parte, dacă sunteți tipul de persoană care evită intimitatea, v-ati putea angaja într-o relație de exterior, dar în interior, va temeti sa va apropiați, pentru că reprezintă vulnerabilitate. Relatia este destinata sa va lase neîmpliniti, cu sentimentul că vă lipsește o legătură vitală.

Cum știu dacă relatia mea are nevoie de ajutor?
Mai întâi de toate, singurul lucru pe care il putem controla asupra vietii sunt sentimentele noastre. În timp ce intimitatea implică mai mult de o persoană, simpla schimbare a perspectivei ca răspuns la o anumită situație poate face diferența intr-o relație. Cuplurile pot lucra cel mai sigur la problema de intimitate împreună, dar, trebuie să vedeti de asemenea, problemele care au contribuit la lipsa de intimitate, si teama de a fi vulnerabil.

În general, dacă nu sunteți mulțumit, dacă va simțiti singur, gol, deprimat, plin de resentimente, sau furios in relatie, acesta este un semn că există probleme nerezolvate pentru care consilierea poate fi benefica. Ca clișeu , trebuie să ne acceptam pe noi înainte de a putea accepta o altă persoană în viețile noastre. Intimitatea implică vulnerabilitate și încredere. Aceasta implică două persoane, care coboară în miezul ființei lor și care să permită unei alte persoane sa intre fara teamă sau regrete. Intimitatea cu o altă persoană este unul dintre lucrurile cele mai pline de satisfacții,pe care le vom experimenta vreodată în viață. Având în vedere trecutul nostru, acest lucru poate fi infricosator cu toate acestea, trecutul este motivul pentru care atât de puține cupluri sunt cu adevărat intime. Consilierea poate oferi instrumentele necesare pentru a pune viața în perspectivă și a restabili problemele din trecut, mici sau mari, deoarece acestea pot fi rezolvate astfel încât să puteți deschide ușile în cele din urmă la o relatie satisfacatoare, intimă.

Fiecare dintre soți trebuie sa fie gata să lucreze împreună pentru a reconstrui intimitatea într-un mediu sigur  cu răbdare și respect. Reconstruirea intimitatii ia timp dar poate fi restabilita și validata pentru o apropiere mai mare și înțelegere mai profundă în căsnicia voastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *