5 lucruri pe care nu le-ai stiut despre Marilyn Monroe

Ieri, a fost marcata a 50-a aniversare de la moartea lui Marilyn Monroe- o moarte despre care scriitorul  J.I. Baker spune ca a ramas unul dintre cele mai mari mistere ale secolului 20. In nuvela lui, The empty glass, Baker amesteca impreuna legenda si faptele reale pentru a crea un thriller care pune sub semnul intrebarii tot ceea ce ai crezut ca sti despre moartea starului. Ca un tribut adus lui Marilyn, l-am rugat pe Baker sa ne dea cateva detalii depre ea.
5 lucruri pe care nu le-ai stiut despre Marilyn Monroe

1. Marilyn Monroe ar fi avut o aventura cu   Albert Einstein. 
La sfarsitul anilor 1940 actrita Shelley Winters impartea un apartament cu Marilyn Monroe—si in autobiografia ei, Winters sustine ca  Monroe a dat unele indicii despre o aventura cu geniul.

2. Marilyn Monroe a crezut ca actorul  Clark Gable  a fost tatal ei
Mama lui Monroe avea o poza cu un barbat cu care s-a intalnit, pe perete. “Avea o mustata subtire  precum  Clark Gable,” isi aminteste  Monroe . “Am intrebat-o pe mama care era numele lui. Nu mi-a raspuns.” In 1935, Monroe  a mers sa vada un film numit  China Seas, cu Gable si Jean Harlow—si din acel punct, Gable devine “omul despre care am crezut ca era tatal meu,” spune Monroe.

3. Marilyn Monroe  a trebuit practic sa fie cusuta cu margele in rochia ei celebra  “Happy Birthday, JFK” 
Cand Monroe a pasit pe scena la Madison Square Garden sa cante “Happy Birthday” presedintelui in 19 mai, 1962, si-a aruncat blana de pe umeri si publicul a crezut ca e goala. Putea fi: Adlai Stevenson a spus, “Nu cred ca am mai vazut-o pe Marilyn atat de frumoasa ca in noaptea aceea. Purta piele si margele. Nu am vazut insa margelele”

4. Mama lui Marilyn Monroe  a fost schizofrenica 
Bolile mintale au existat in familia lui Monroe. Bunica ei dinspre mama s-a sinucis. Mama ei (Gladys Eley) a fost internata in Rockhaven,  un sital de boli mintale cand a murit Marilyn.  Eley a fost devotata, daca nu chiar obsedata de stiintele crestine. Cand a fost intrebata despre faimoasa ei fiica, a spus, “Nu am auzit de Marilyn Monroe.”

5. Marilyn Monroe pretindea ca este o femeie pe nume  Zelda Zonk.
Pentru a evita sa fie recunoscuta, purta o peruca neagra si ochelari de soare. Parea sa se poata transforma din Marilyn Monroe, in personajul pe care l-a creat -si devenea o persoana normala prin intermediul Zeldei.

V-au surprins toate astea? Sa fi avut o aventura cu Albert Einstein?Probabil, unele mistere vor  ramane neelucidate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *