Porc trecut prin marinata

Ingrediente

-1 kg carne de porc

-o jumatate de pachet de unt

-4 cepe

2 morcovi

-un pahar de otet

-sare, piper, cuisoare, nucsoara, cimbru, o foaie de dafin

-2 linguri de faina

-un catel de usturoi

-o leg. patrunjel

-un pahar de vin alb

-un pahar de zeama de carne

Preparare

Pune intr-o cratita unt proaspat cat un ou sa se infierbante. Caleste ceapa si morcovii, apoi pune patrunjel, cimbru, dafin, un catel de usturoi. Toarna un pahar de otet, 3 pahare si jumatate de apa si da in clocot. Adauga sare, piper si celelalte condimente. Dupa o ora de fiert, lasi la racit. Apoi marinezi carnea, in acest sos 24 de ore. Intre timp, faci un rantas din untul ramas si 2 linguri pline de faina. Il subtiezi cu o jumatate de pahar de vin alb, un pahar de zeama de carne si un pahar si jumatate din marinata in care a stat carnea. Pui si carnea, apoi dai la foc domol, cam o ora, luand cu lingura grasimea care iese la suprafata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *