Sandra Izbasa, aur la sarituri

Inca o medalie pentru tara noastra la Jocurile Olimpice de la Londra. Gimnasta Sandra Izbasa a reusit sa castige astazi medalia de aur in finala la sarituri, aceasta intrand in ultima finala la sarituri cu nota noua in calificari. Ea a fost notata cu la prima saritura cu 15. 383 iar la a doua, cu 15.000, obtinand medalia de aur cu media 15.151, care reprezinta cea de-a opta medalie pentru tara noastra la JO. Sandra Izbasa, in varsta de 22 de ani a mai obtinut o medalie de bronz la Londra in intrecerea pe echipe. Aceasta mai are un titlu olimpic din anul 2008 de la Beijing, la sol. Alaturi de sportiva noastra, pe podium s-au mai clasat  Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiană Elisabeth Black, care a fost notată cu 0.000 la prima încercare, din cauza aterizării pe burtă, s-a accidentat şi nu a mai putut efectua a doua săritură.

Marti sunt programate finalele individuale, astfel inacat la sol vor evolua Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa şi la bârnă,  Cătălina Ponor si Diana Bulimar.  La masculin, tot astazi, sportivul  Flavius Koczi s-a situat pe locul 7 în finala . El va mai reprezenta România în finala de la sărituri, ce va avea loc maine.

Astfel, au trecut noua zile din marea competitie de la Londra iar Romania are opt medalii, obtinute de urmatorii sportivi: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie; bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *