Pozitiile somnului si personalitatea

Poziția de dormit de zi cu zi a oamenilor spune multe despre personalitatea lor.. În general, există șase poziții comune de dormit după cum a spus directorul de evaluare a somnului, profesorul Chris Idzikowski. Mai mult decât atât, el a analizat, de asemenea, că fiecare poziție de dormit este asociata cu un anumit tip de personalitate.

Toți oamenii sunt conștienți de limbajul corpului în starea de veghe, dar este prima dată când toti pot observa ceea ce poziția lor subliminală spune despre ei. Cele șase poziții comune de dormit includ
1 .Pozitia fatului (fetala)

2. Pozitia trunchiului de copac

3.Pozitia semi-fetala

4. Pozitia soldatului

5. Pozitia de cadere libera

6. Pozitia stea
Idzikowski, de asemenea, a fondat că pozițiile diferite de somn au un impact diferit asupra sănătății. Deci, să aruncam o privire la pozițiile diferite descrise mai jos, identificați poziția dvs. și aflati dacă analiza de personalitate a profesorului Idzikowski este adevărata.

1.Fetusului

Poziția: Poziția fetusului este caracterizata pe dormitul pe o parte, de multe ori într-o poziție curbată sau fetala, uneori, cu 1 braț sub perna, uneori cu ambele brate indoite pe partea de sus a pernei.
Fetusul este poziția cea mai comună de dormit. În sondajul pe 1.000 de oameni, 41% au dormit în această poziție. Această poziție este adoptată de mai mult de două ori mai multe femei decat barbati.
Personalitate: fetusul include o diversitate largă de poziții astfel încât există, o mare diversitate de personalități. Oamenii care se ghemuiesc în această poziție sunt descrisi ca fiind foarte sensibili și emoționali cu capacitatea de a avea relații intense. Când întâlnesc pe cineva prima dată, pot fi timizi, dar se relaxeaza rapid. Ei sunt adesea foarte blânzi și buni, dar speriati de a nu fi răniti emoțional.

 

Pozitiile somnului si personalitatea
 2. Trunchiului de copac

Această poziție este, de asemenea, caracterizata, cu picioarele si spatele drepte, mainile pe langa corp si o parte a fetei odihnindu-se pe perna.
Această poziție este adoptată până la 15% din oameni.
Personalitate: Această poziție de dormit relaxata și simetrica reprezintă un sine relaxat, Sunt oameni sociali si simpli, carora le face placere de a fi parte din mulțime. Au incredere in străini si pot fi ușor de păcălit.

 

Pozitiile somnului si personalitatea

 

 
 

3.  Pozitia semifetala

Spatele drept, picioarele ușor îndoite, capul ușor spre centrul pernei și mâinile întinse de-a lungul acesteia.
13% din oamenii au dormit în această poziție, în sondajul facut pe 1.000 de oameni.
Personalitate: Personalitățile sunt mai complexe decât toate celelalte poziții de dormit. Au un caracter destul de prietenos și deschis, dar pot fi cinici, suspiciosi. Ele sunt lenti în luarea deciziilor, dar odată ce le iau este greu să fie convinsi sa le schimbe. Atunci când sunt cu adevărat angajati ei pot fi cei mai buni prieteni și devotamentul lor este recompensat.

 

Pozitiile somnului si personalitatea

4. Stea

Oamenii care dorm in aceasta pozitie stau întinsi pe spatel, cu bratele intinse în jurul pernei și picioarele ușor sau complet desfacute.
Poziția stea este adoptata de 5% de persoane.
Personalitate: Acestia sunt buni ascultători, ei sunt gata să asculte alte persoane în orice moment și sunt confidenti si buni prieteni. Ei sunt întotdeauna gata să ajute pe alții. Cu toate acestea, nu le place să fie în centrul atenției.

 

Pozitiile somnului si personalitatea
 

5. Cadere libera

Capul întors la o parte și mâinile în jurul pernei.
7% au adoptat această poziție din 1.000 de persoane.
Personalitate: Tind să fie oameni foarte intensi, obraznici și gregari, dar pot fi sensibili și nervosi. Ei iubesc libertatea si nu le plac situatiile extreme sau criticile.

 

Pozitiile somnului si personalitatea
 6. Soldatul

Poziție: Această poziție se caracterizează prin dormitul pe spate, cu picioarele drepte, mâinile fixate in lateral sau ușor in afară

Personalitate: În general, tind să fie persoane rezervate și tăcute, dar au emotii foarte puternice chiar daca nu le arată întotdeauna. Nu le place agitația, si isi stabilesc standarde ridicate. Ei sunt foarte loiali și dedicați pentru a proteja persoanele apropiate și apreciază puternic aceste obligațiuni.

 

Pozitiile somnului si personalitatea
Efecte asupra sănătății

Efectele pozițiilor de dormit asupra sănătății sunt, de asemenea, examinate de către profesorul Idzikowski.

Fetusul, trunchi de copac si semifetal: Acestea sunt pozițiile laterale de somn. În general, pozițiile laterale de somn sunt considerate ca fiind cele mai bune pentru sănătate. Deși, unele texte medievale avertizeaza că ar trebui să stam jumătate din timpul de somn pe partea dreaptă și jumătate pe partea stângă.
Stea si soldat: Acestea sunt poziții de dormit pe spate. Ambele pozitii ar putea provoca un somn mai putin revigorant. Aceste poziții pot crește sforăittul și pot provoca mai multe complicații severe de respirație, precum si reflux gastric.
Cadere libera: Poziția cadere libera este cea mai buna pentru digestie, deoarece conținutul stomacului poate lucra mai ușor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *