Probleme in casnicie

Cunosti sentimentul. Te trezesti dimineata, te uiti imprejur te uiti la sotul tau si te intrebi-Oare la ce mi-a fost gandul cand m-am maritat? Serios. E complet ticalos in majoritatea timpului , se plange, nu-i convine nimic, nu te sprijina suficient si stii ca nu erai beata in ziua nuntii. Deci,  cum sta treaba? Si de ce nu ti-a spus nimeni din familie sau prieteni sa nu te mariti cu aceasta persoana ca o sa-ti distrugi viata?

Oare aceste intrebari pe care ti le pui in legatura cu sotul tau inseamna ca ai o casnicie nefericita? Oare aceasta intrebare care te loveste ori de cate ori sotul tau face ceva care te irita inseamna ca sunteti predestinati la divort? Sau sunt doar un rezultat ca anii au trecut iar complacerea in asteptarile privind casnicia si familia ti-au explodat pur si simplu in fata?

Potrivit cercetarilor, unul din cinci cupluri regreta ca s-au casatorit inca din primul an al mariajului. Din acestia, 20 la suta vor divorta. Si mai interesant, este ca mai mult de 20 de procente sunt femei. Si cu cat timpul trece, acestea simt ca au ales sotul nepotrivit. Si cu cat anii din casnicie trec, numarul celor care regreta se dubleaza. Asta explica de ce mai mult de jumatate din casnicii se termina cu un divort.Probleme in casnicie

Problemele din cadrul mariajului sunt variate si multe. Una dintre cele mai presante probleme in alegerea unui sot este atunci cand il alegem, nu suntem la un moment in viata noastra in care sa valoram ceea ce conteaza cel mai mult. Inainte sa ai o casa, copii si 2 rate la masina-relatia nu e testata pe dea-ntregul. Poate sa nu va puneti de acord in legatura cu cine curata baia sau cine tunde iarba, dar normal, aceste probleme nu sunt ceva ce nu se pot rezolva.

De asemenea, can apar copiii, casnicia se schimba. Cercetatorii cred ca sunt roluri stricte pe genuri pentru ca parinte, pentru care e imposibil sa fii pregatit. In plus, nu ai de unde sa stii cum va fi sotul tau ca parinte pana nu ajungeti la acest punct din viata voastra. Asteptarile se schimba la modul drastic de la o persoana la alta atunci cand copiii apar in mariaj. Multi se intorc inapoi la parerile si lectii;e pe care le-au avut in propria copilarie aducand comportamente pe care nu le-ai mai vazut pana atunci.

Asteptarile de la un mariaj nu ne sunt dezvaluite. Putine persoane vor sa spuna altora ca mariajul lor e dificil, ca necesita munca-si ca compasiunea si respecyul se diminueaza odata cu viata sexuala, atunci fiecare ar avea o viziune clara asupra partenerului pe care l-a ales. O alta problema comuna este ca foarte multa lume crede ca mariajul schimba o persoana. Poate partenerul tau e putin nepoliticos sau egoist, sau obsesiv compulsiv in casnicie. Dar ai crezut ca se va schimba. Adevarul este ca cu cat trece timpul, trasaturile negative din relatie ies la suprafata si le privesti cu mai multa furie. In plus, sub iluzia iubiri si a romantismului, e usor sa treci peste trasaturile partenerului care nu iti plac. Si ca sa dam cartile pe fata, daca nu iti place sotul pe care ti l-ai ales, si te trezesti intrebandu-te de ce te-ai maritat, nu esti singura si nu neaparat vei divorta. Cu cat trece timpul, oamenii se schimba. In cadrul unei casnicii, doi oameni se pot schimba neasteptat. Si ca cuplu, puteti face lucrurile sa mearga.

Unul din rezultatele impotante ale studiilor au relevat ca 89 la suta din cuplurile divortate au admis ca au supraevaluat compatibilitatea dintre peronalitatea lor si a sotului si s-au casatorit totusi cu el. In alte cuvinte, daca oamenii ti se dezvaluie asa cum sunt, ar trebuie sa-i crezi si sa intelegi ca oamenii se schimba si nu intotdeauna in bine. Ai facut o alegre si acum trebuie sa te confrunti cu consecintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *