Proprietatile purificatoare ale uleiului de lavanda

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esential de lavanda includ capacitatea sa de a elimina tensiunea nervoasa, calmarea durerii, dezinfectarea pielii scalpului si, intensifiarea circulatiei sangelui si tratarea problemelor respiratorii. Lavandă are Lavare denumirea în limba latină, care înseamnă “a se spala”, datorita aromei sale, care oferă sentimentul de purificare.

Uleiul de lavandă este extras in cea mai mare parte din flori de lavanda , în primul rând prin distilare cu abur. Florile de levantica sunt parfumate în natură și au fost folosite pentru a face potpourri de ani de zile.

Uleiul esential de lavanda a fost de asemenea utilizat în mod tradițional în a face parfumuri. Uleiul este foarte util in aromoterapie si multe preparate aromatice sunt realizate folosind ulei de levantica.  Acesta e utilizat in amestecuri  cu multe alte uleiuri esentiale, inclusiv lemn de cedru, pin, salvie, muscata, și nucșoară. Astăzi, uleiul esential de lavanda este folosit în diverse forme, inclusiv aromoterapie, geluri, lotiuni, sapunuri cu diverse beneficii in sănătate.

Proprietatile purificatoare ale uleiului de lavanda

Beneficiile uleiului esential de lavanda includ:

Sistemul nervos: uleiul esential de lavanda are un parfum calmant, ceea ce il face un excelent tonic pentru nervi. Prin urmare, ajută în tratarea migrenelor, durerilor de cap, anxietate, depresie, tensiune nervoasa si stres emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si nelinistea si creste activitatea mentala.

Somn: uleiul esential de lavanda induce somnul si, prin urmare, este adesea recomandat pentru insomnie.

Alinarea durerii: uleiul esential de lavanda este, de asemenea, un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele musculare, mușchi încordați, dureri musculare, reumatism, entorse, dureri de spate si lumbago. Un masaj regulat cu ulei de lavanda ofera scutirea de dureri în articulații.

Fluxul de urina: uleiul esential de lavanda este bun pentru afectiuni urinare, deoarece stimuleaza productia de urina. El ajută la restabilirea echilibrului hormonal si reduce cistita sau inflamatia vezicii urinare. De asemenea, reduce orice crampe asociate.Proprietatile purificatoare ale uleiului de lavanda

Tulburări respiratorii: uleiul de lavanda este folosit pe scară largă pentru diverse probleme respiratorii, inclusiv infectii ale gatului, gripa, tuse, astm, bronșită, congestie nazala, tuse convulsiva, laringita, și amigdalite. Uleiul este fie utilizat în formă de vapori sau aplicat pe piele la gat, piept si spate. Acesta este, de asemenea, adaugat în vaporizatoare și  inhalatoare utilizate pentru  tuse si raceala.

Îngrijirea părului: uleiul esential de lavanda este util pentru îngrijirea părului, deoarece poate fi foarte eficient în păduchi și distrugerea ouălor de  păduchi.

Circulația sângelui: uleiul esential de lavanda este de asemenea bun pentru îmbunătățirea circulației sângelui în organism. De asemenea, scade tensiunea arteriala si este utilizat pentru hipertensiune arterială.

Digestia: uleiul de lavanda este util pentru digestie, deoarece crește mobilitatea intestinului. Acesta stimuleaza, de asemenea, producerea de sucuri gastrice și biliare și, astfel, ajută în tratarea indigestiei, durerilor de stomac, colici, flatulență, vărsături și diaree.

Imunitate: Utilizarea regulata de ulei esential de lavanda ofera rezistenta la boli.

Ingrijirea pielii: Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de lavanda pentru piele pot fi atribuite proprietatilor antiseptice  si antifungice. Acesta este utilizat pentru a trata diverse afectiuni ale pielii cum ar fi acneea, ridurile, psoriazis, si alte inflamatii. Se vindecă răni, tăieturi, arsuri, arsuri solare, deoarece ajuta la formarea de țesut cicatrizant. Uleiul de lavandă se adaugă la mușețel pentru a trata eczeme.

Alte beneficii in sănătate ale uleiului esential de lavanda includ capacitatea sa de a trata leucoreea. De asemenea, este eficient împotriva mușcăturilor de insecte. Uleiul este, de asemenea, folosit pentru a respinge tantarii si moliile.

Ca și la multe alte uleiuri esentiale, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să evite folosirea uleiului esential de lavanda. De asemenea, este recomandat ca diabeticii stea departe de uleiul de lavanda. Acesta poate provoca, de asemenea, reacții alergice la persoanele care au pielea sensibila. Unele persoane pot avea greață, vărsături și dureri de cap cauzate de utilizarea  uleiului de lavanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *