Pisa si Lucca, doua locatii superbe din Italia

Turnul din Pisa este poate unul dintre cele mai cunoscute repere din Europa sau chiar în lume, dar este mai mult decât doar turnul – care este de altfel unic, pentru are o arhitectura rotunda perfectă cu nu-mi amintesc cât de mulți piloni … De asemenea, este locul în care Galileo Galilei a făcut experimentele sale despre gravitatie.

Când te gândești la Italia, este vorba despre biserici, palate, artă … și un sentiment de religie și misticism nu este niciodată departe.

Lăsând la o parte tarabele de suveniruri, acest turn este impresionant și într-adevăr se află într-o poziție periculos de înclinata. După ce turnul a fost închis pentru public pentru o lungă perioadă de timp, este acum deschis din nou, dar numai pentru un număr restrâns de persoane în același timp, și pentru un “preț bun” – bilet dus până la 15 EUR per persoană, suficient de mare pentru a păstra turnul in siguranta de prea mulți turiști.

 

Pisa si Lucca, doua locatii superbe din Italia

Cel mai interesant de vizitat este catedrala “Miracoli square”. Exteriorul și interiorul sunt incredibil de frumoase și atmosfera  este superba. Când am fost în vizită, un cuplu se casatorea. Capela botezului este cea mai mare de acest gen din lume. Arata splendid .

Când vizitati Pisa, nu uitați de o plimbare de-a lungul râului Arno, sa vizitati bisericile din jur, capelele și sa descoperiti pătratelele interesante mici din centrul orașului. Absolut fabulos pentru mine au fost catedralele – pe o zi senina contrastul alb pe cerul albastru este fantastic. Intr-o piata am întâlnit clădiri mari cu graffiti, o tehnica de a face picturi mari detaliate pe partea exterioară a clădirii.

 

 

Pisa si Lucca, doua locatii superbe din Italia

Câteva gânduri finale. Mananca o pizza in Pisa, este o necesitate, multe restaurante din oraș oferă o varietate de preparate din bucătăria locală. Ar trebui să asociați acest lucru cu un vin italian pentru o experiență cu adevărat autentică. Și păziți-vă de numeroșii studenți de pe “Vespa” – ei de multe ori nu conduc  atât de lent pe străzile înguste, și întotdeauna cred că drumul le apartine ..

După o oră sau cam asa ceva de mers cu autobuzul de la aeroportul din Pisa “Galilei International”, printr-un peisaj uimitor și relaxant, am dat de un oraș medieval bine conservat, cu multe turnuri , aceste turnuri au fost construite de familiile bogate italiene, nu doar pentru a scoate în evidență bogăția lor, dar si pentru a observa dușmanii, orasul Lucca.

 

 

Pisa si Lucca, doua locatii superbe din Italia

Observarea orașului se face prin multe modalitati. O modalitate buna de a evita aglomerația este de a face uz de zidurile fortificate antice care înconjoară orașul și de la care aveti o priveliste minunata spre oraș și spre munți și peisaj în afara orașului. Este un mod liniștit de a explora, și puteți observa de la mai multe puncte, puteti vizita catedrala sau sa va plimbati pe strazile frumoase, cu copaci si cu flori. Și după vizita continuați plimbare sus in turn. Calatoriti ca un observator de la distanță, dar nu va lipsește nimic!

Și nu uitati mergtie aici seara pentru numeroasele atracții romantice.

O altă modalitate foarte bună de a vedea orașul este sa urci pe sutele de scari in turnurile care sunt deschise pentru public, și bucurați-vă de aerul proaspăt stand deasupra mulțimii. Inutil să spun că peisajele sunt absolut fantastice și de neuitat. Turnul Guinici are chiar arbori de stejar pe partea de sus , o caracteristica destul de unica, care vă permite să vedeți totul în timp ce stati la umbra … Stând aici se pot vedea toate bisericile, turnurile, piețele orașului, palatele și celebrul amfiteatru.

Desigur, nu uitați să vizitați toate bisericile din interior, opera de artă este fabuloasa ca și oriunde în Italia, unele biserici au relicve și chiar unii sfinți mumificati. Și seara, nu uitati de o vizită la un restaurant romantic, sau la operă sau concert de Puccini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *