Cum tratam varfurile despicate

Varfurile despicate este doar una dintre multele probleme cu care se confruntă o femeie, dacă rutina zilnică a părului ei este improprie. Uscarea și pieptănarea, expunerea regulată la substanțe chimice și de spălare pot face parul fragil. Acest articol vă va spune totul despre lucrurile  care i-ar putea face rău parului și vă va ajuta să dezvoltati obiceiuri noi, care vor contribui la obtinerea unui par sanatos.
Nu exista femeie care sa nu viseze la  un par sanatos si frumos. Și, în timp ce unele intreprind tot felul de acțiuni de îngrijire a părului si fac tot posibilul pentru a evita orice probleme care pot apărea, altele prefera sa trăiasca în speranța că părul le va fi sanatos, fără prea mult efort. Nu este atât de greu de imaginat o dezamăgire atunci când iti vei vedea parul deteriorat. Varfuri despicate, căderea părului, pletele neînsuflețite sunt doar câteva probleme, de care se poate suferi daca  nu aveti grijă de părul vostru.Cum tratam varfurile despicate

Astăzi vom vorbi despre varfuri despicate și modalități de a le trata, elimina și a le preveni. Nu vom numi produse magice (deoarece parul fiecarei persoane are caracteristici individuale și produsele ar trebui să fie alese in concordanta cu asta), dar vom descrie tehnici simple, pe care ar trebui să le utilizați pentru a avea parul la care ati visat.
Pentru început, trebuie să menționăm parul deteriorat trebuie tuns, deoarece nici un produs nu este de ajutor cu adevărat în această situație. Ar trebui să înțelegi că  desi folosesti produse care promit un par sanatos, prejudiciul în sine nu este vindecat. Cu toate acestea, producătorii susțin că utilizarea regulată a acestor produse poate preveni deteriorarea în viitor a parului. Acest lucru este, de fapt adevarat, pentru ca aceste produse contin, de obicei, ingrediente care ajuta să păstrezi părul într-o stare bună și protejat de influența negativă externă.

Cum tratam varfurile despicate

Încrede-te doar intr-un coafor profesionist care utilizează standarde de înaltă calitate si foarfece ascuțite. Vizita la salon trebuie sa fie in functie de frecventa cu care apar varfurile despicate. Frecvența acestor vizite poate varia în funcție de tipul de par si modul in care ai grija de el în mod normal.

Prevenirea
Ar trebui să cunosti rutina zilnica din cauza careia parul tau este afectat. Daca esti neglijenta, asta contribuie la problema. Cu toate acestea, există factori care iti afectează părul , fără să iti dai seama. De exemplu, produsele chimice din baie, apa din piscină, permanentul, vopseaua de par si chiar șampoanele și balsamurile au o influență negativă asupra stării de sanatate a parului. Pentru a evita acest lucru sau a reduce severitatea expunerii poți face urmatoarele lucruri.

Încearcă să stai departe de produsele chimice. Parul natural este foarte frumos, și, dacă doresti sa-l ai sanatos, pur și simplu nu-l vopsi si nu-l fa permanent. Sau poti găsi alternative, ca vopseaua fara amoniac, pentru ca e mai blanda. Cu cat contine mai multe componente naturale cu atat e mai bine.
Protejeaza-ti parul de la expunerea la apă în piscine, lacuri sau oceane. Ai posibilitatea să utilizezi balsam, uleiuri speciale, sau să porti o casca de inot. Asigura-te că iti speli părul cât mai curând dupa ce ai plecat de la piscină.
Afla dacă apa pe care o folosesti pentru a-ti spala parul este dăunătoare. În cazul în care este, ar trebui să utilizezi filtre care pot reduce cantitatea de clor, calciu sau orice alte substanțe chimice din apa.
Spălarea și uscarea parului
Procedurile de spălare și uscare pot fi foarte daunatoare pentru par, dar stiind cateva lucruri, poti reduce în mod semnificativ degradarea. Iata ce ar trebui să ne amintim întotdeauna:

Utilizeaza sampon si balsam adecvat pentru tipul tau de par. Încearcă să experimentezi pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine.
În timp ce iti spali parul se aplică samponul pe scalp si se maseaza. Când clătesti, samponul va curge în jos până la capătul firului de păr. În schimb, ar trebui să se aplici balsam pe păr nu pe scalp, deoarece astfel se poate reduce volumul parului in mod semnificativ. Aminteste-ti să clatesti parul cu apa rece sau calduta, acest lucru te va ajuta să iti menții parul hidratat.
Fii blânda în timp ce il usuci. Frecarea parul cu un prosop este o idee proastă. Încearca blând stoarcerea parului cu un prosop. Dacă ai suficient timp lasa parul să se usuce natural.

Cum tratam varfurile despicate
Periajul si pieptanarea parului
Nimeni nu va argumenta faptul ca periajul si pieptanarea parului este importantă. Dar numai puțini știu cum să-l facă pentru a nu dauna părului. Firele de par sunt foarte fragile si un periaj și pieptănare prea dese și în mod greșit pot aduce pagube imense.

Deci, ce ar trebui să știi? Mai întâi de toate, să găsesti o perie sau un pieptene bun. Acestea ar trebui să fie realizate din materiale naturale, pentru a preveni electrizarea iar periajul să fie destul de blând pentru a evita deteriorarea parului.

Opteaza pentru accesorii de par prietenoase, cele care sunt netede și nu au conectori metalici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *