Protejeaza-ti copilul de soare!

Mulțumita informațiilor disponibile   în mass-media, parintii sunt constienti de pericolele de expunere prea multa la soare. Ei sunt dornici de a proteja copiii de la un astfel de prejudiciu care variază de la leziuni ale pielii treptat, la arsuri solare, la insolatie si cancer. Expunerea prelungita la lumina soarelui ar putea avea chiar un efect negativ asupra vederii.

Există câteva reguli de bază care ajuta parintii pentru a proteja copiii în timp ce stau în soare:

Copiii ar trebui să utilizeze o protecție solară, care este de cel puțin SPF 30 (mai mare este mai bine).
Copiii mai mici ar trebui să fie ținuti la umbră.
Copiii   ar trebui să rămână mai mult la umbră decat la soare.
Copii cu varsta de sase luni nu ar trebui să fie expusi în soarele direct.
Copiii și chiar adulții ar trebui să stea departe de soare intre orele 11 si 15.
Sa poarte întotdeauna o pălărie.
Înainte de a va imbraca copilul dati-l cu protecție solară. Asigurați-vă că alegeți una potrivită. O mulțime de părinți sunt foarte încrezători și aleg o crema care miroase frumos. Ei nu verifica ingredientele.

 

Protejeaza-ti copilul de soare!

Evitați utilizarea unei creme care este atât o protecție solară și agent de respingere a insectelor. Folositi mai degrabă un agent de respingere separat numai atunci când este necesar.
Alegeti o crema care nu conține acid para-aminobenzoic (PBA), deoarece pateaza îmbrăcămintea. Unii copii sunt alergici la PBA.
Evitați să utilizați o cremă cu retinol palmitat (vitamina A), pentru ca face pielea mai predispusa la cancer.
Întotdeauna amintiți-vă că SPF indica pentru cât timp crema protejeaza pielea de soare. Trebuie să aplicați din nou conform instrucțiunilor. SPF nu indică puterea cremei.
Tot mai mulți părinți își dau seama ca protectia solara nu este suficienta atunci când isi petrec timpul în soare. Este esențial să vă asigurați că copilul dumneavoastră este complet protejat in lunile de vară și mai ales pentru o vacanță de vară într-o zona însorită. Includeti îmbrăcăminte care protejeaza de soare atunci când faceti cumpărături de vară. Este mai ușor să găsești îmbrăcăminte care protejeaza desoare la magazinele obișnuite. Multe site-uri online oferă acest tip de îmbrăcăminte pentru copii și adulți.

 

Protejeaza-ti copilul de soare!

Nu este suficient pentru a acoperi pur și simplu pielea, deoarece razele UV penetreaza îmbrăcămintea și provoaca vătămări. Îmbrăcămintea cu protecție solara trebuie să aibă o etichetă care afirmă ca materialul are un rating de UPF (protectie UV). Această evaluare e necesar sa fie mai mult de cincizeci. Pentru ca un material să fie definit ca UPF trebuie să aibă un rating de 15 sau mai mult.

Acest tip de material are o tesatură foarte densa, care să nu lase lacune și un colorant care amplifică protecția UV. Unele tesaturi sunt tratate cu anumite substanțe chimice care reflectă sau blocheaza UV. Bumbacul are un rating de UPF scăzut decât nailonul sau poliesterul. Cu toate acestea, toate țesăturile trebuie supuse unui tratament special pentru a proteja de soare.
De-a lungul timpului, tesatura se întinde, expunerea la apă și decolorarea fac îmbrăcămintea sa confere protectie solara mai slaba. În scopul de a menține imbracamintea conforma, urmariti instrucțiunile de pe etichetă și înlocuiți-o când este necesar.

Este important să înțelegem că chiar și atunci când copilul poartă îmbrăcăminte de protecție pentru soare (inclusiv pălărie) trebuie să se aplice în continuare o protecție solară cu mare factor în conformitate cu instrucțiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *