Rodia, fructul minune

Tendințele alimentare, ca orice moda, vin și pleacă. Cele mai multe femei isi vor aminti capriciile dezastruoase, cum ar fi dieta cu supa de varza. Cea mai recentă nebunie pentru “super-alimente”, cu toate acestea, are unele beneficii reale de sănătate, care nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Multe dintre aceste alimente se lauda cu proprietăți miraculoase pentru sanatate si longevitate. Una dintre cele mai vorbite din ziua de azi in categoria”super-alimente”, este rodia.

Rodia este etichetata cu adevărat un fruct miraculos, de care se spune că are proprietati anti-imbatranire si agenti anti-cancer. Mai mult decât atât, rodia este declarata a fi benefica in tratarea durerii artritice, boli de inima si chiar Alzheimer.

Ulterior, sucul de rodie a devenit unul dintre cele mai populare tipuri de suc de fructe și se adaugă la o serie de produse alimentare, inclusiv băuturi mixte, apă și înghețată.

 

Rodia, fructul minune

 

Beneficiile rodiei

Au existat o serie de studii de sănătate, efectuate peste tot în lume, pentru a examina proprietățile benefice ale rodiei. Cercetarile recente au demonstrat ca rodia este benefica în tratarea cancerului de prostata. De fapt, studiul a arătat că fructele de fapt au redus proliferarea celulelor canceroase.

Alte studii au ajuns la concluzia că rodia poate crește fluxul de sânge la inima si, mai incredibil, reduce nivelul de colesterol rău în timp ce crește nivelul de colesterol bun.

De ce sa bem suc de rodie?

După cum s-a menționat mai sus, există o serie de beneficii pentru sănătate clare ale fructului. Cu toate acestea, aici gasiti motive mai întemeiate de a adăuga rodia la dieta de zi cu zi.

Sucul de rodie are o mai mare capacitate de anti-oxidant decât afinele, ceaiul verde si vinul rosu. Acest lucru se datorează numărului mare de flavanina, în special isoflavone, găsite în semințele de rodie.

Semințele de rodie pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce rigidizarea arterelor. Desigur, aceste beneficii de sănătate sunt atrăgătoare pentru ambele sexe. Cu toate acestea, rodia poate fi deosebit de avantajoasă pentru sănătatea femeii.

 

Rodia, fructul minune

 

Rodia si sanatatea femeilor

De exemplu, s-a sugerat ca femeile gravide ar trebui să adauge rodie la dieta lor, deoarece conține acid folic, ceea ce este important pentru o dezvoltare sanatoasa copilului. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că femeile care au risc de nastere prematura pot reduce sansa de leziuni ale creierului la copil, din cauza lipsei de oxigen, prin suc de rodie, care îmbunătățește circulația sângelui și, prin urmare, furnizeaza oxigen pentru uter.

Se crede că, dacă începem sa bem suc de rodie de timpuriu in viata ne va ajuta atunci când vom ajunge la o anumită vârstă. Acesta este un considerent bun pentru că noi toți trebuie să ajungem acolo în cele din urmă. Studiile au sugerat ca rodia poate ajuta la ameliorarea bufeurilor si altor simptome de menopauză.

Mai mult decât atât, uitați de toate acele creme anti-rid, trebuie doar să adăugați un pic de suc de rodie la dieta. Rodia este considerata a avea minunate proprietati anti-imbatranire si nu numai ca previne ridurile dar reduce, de asemenea, agravarea ridurilor, care sunt deja prezente.

Există inca un beneficiu la rodie, care este demn de reținut. Cu toate acestea, nu este deloc o descoperire nouă, era ceva cunoscut de către grecii antici. Rodia este  un afrodisiac si se crede ca creste apetitul sexual. Poate că este motivul pentru care grecii antici au făcut rodia un simbol al Afroditei și Regele Solomon comparat   dragostea cu o rodie coaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *