Samoa, marea evadare

Samoa este o parte a regiunii polineziene din Pacificul de Sud și poate fi găsita la jumătatea drumului între Noua Zeelandă și Hawaii. Există două insule principale din grup. Acestea sunt Upolu si Savaii. Capitala este Apia și poate fi găsita pe Upolu. Insulele sunt de origine vulcanica, dar vulcanii nu au fost activi acolo de ceva timp. Între octombrie și martie risti sezonul ploios, cu ciclon tropical ocazional, dar temperatura nu variază prea mult pe tot parcursul anului.

Sosire

Turistii care sosesc în Samoa în mod normal le este eliberat un permis de vizitatori timp de 60 de zile, dar există o serie de criterii care trebuie să fie urmate. Aceasta include un pașaport cu cel puțin șase luni valabilitate, un bilet dus-întors, detalii de cazare, detalii de finanțare pentru timpul petrecut în țară, fara probleme evidente de sănătate, care ar pune în pericol localnicii.Aeroportul internațional este amplasat pe Upolu și există curse regulate din Noua Zeelanda, Australia, Fiji și există legaturi către Los Angeles.

 

 

Samoa, marea evadare

 

Odată ce ați ajuns este de multe ori cel mai bine sa călătoriti cu taxi. Exista o multime și nu sunt scumpe. Daca doriti sa inchiriati o masina trebuie sa obtineti o licență locala, temporara, deși acestea pot fi emise de multe ori de către firma de inchirieri auto. Există, de asemenea, o multime de autobuze pe insule, dar trebuie remarcat că acestea nu au un program fix – pur și simplu pleaca atunci când sunt pline.

În Samoa

Când vă aflați în Samoa, veti vedea ca se vorbeste limba engleză, în special în zonele mai turistice. Limba principală este Samoa. Dacă va aventurati in sate mai mici, este o idee bună sa învățati câteva fraze înainte.

Puteți utiliza numai moneda locală aici și ar trebui remarcat că, dacă aveți de gând sa faceti cumpărături multe magazine nu se deschid duminica. Cumpărături pentru produse locale se pot face în Apia Public Market. Puteți cumpara boluri sculptate de mana, pânză tapa și fructe proaspete.

 

Samoa, marea evadare

 

Ce să faceți

Samoa are un număr de parcuri naționale și acestea sunt ideale pentru cei care doresc să-și petreacă timpul facand drumeții și observand fauna sălbatica. Una dintre cele mai populare este Rainforest Falealupo. Există, de asemenea, o multime de cascade pitoresti, care sunt populate cu turiști. .

Este o idee bună să faceti o vizita la unul dintre numeroasele sate din Samoa. Există o mulțime de sate, care sunt în mare parte nedezvoltate cu clădiri în stil tradițional. Satul joacă un rol important în cultura țării și comunitățile au propriul lor mod de viață. Samoa este, de asemenea, un loc bun pentru o vacanță pe plajă și există km de plaje aici. Nu va ia mult timp pentru a găsi o plaja goala, deci, dacă sunteți în căutarea izolarii, atunci nu căutați mai departe. Cele mai multe plaje sunt deținute oficial de sat, care este cel mai apropiat și s-ar putea percepe o taxă pentru a merge la plaja.

Insulele au, de asemenea, o serie de muzee interesante si valoroase. Autorul Robert Louis Stevenson a trăit în Samoa spre sfârșitul vieții sale și casa lui a fost transformata într-un muzeu. Orașul Apia are de asemenea un muzeu național de unde puteți afla mai multe despre istoria insulelor.

 

Samoa, marea evadare

 

Sporturile de apa sunt o distracție populară în jurul insulelor și scufundările sunt preferate. Exista o multime de locuri de scufundări în jurul ambelor insule si ai sansa de a vedea sute de soiuri diferite de pesti si corali. Pe ambele insule puteți face scufundari organizate. Pescuitul este, de asemenea, popular și există o mulțime de barci charter, pentru cei care vor să încerce un pic de pescuit maritim.

Mâncare

Mâncarea este foarte importantă în cultura locală și ar fi o rușine să nu încercați unele feluri de mâncare locale. . Feluri de mâncare, cum ar fi Palusami, care este un fel de mancare creata cu crema de cocos și frunze de taro. Acest fel de mancare este gătit într-un “Umu”, cuptor tradițional. Există, de asemenea, Oka, un mod de pregătire a peștelui crud într-un sos de suc de lamaie, sare, ceapă și cremă de nucă de cocos. Cu toate acestea, în Samoa, produsele alimentare din Vest au devenit populare în zonele turistice si e un pic mai greu de găsit preparate din bucătăria tradițională.

 

 

Samoa, marea evadare

 

Cazare și sfaturi

Deși există multe hoteluri și case de oaspeți de pe insule, ar fi o rușine să nu încercați câteva nopți în “Fales”. Ele nu sunt scumpe și se află foarte aproape de plaje. Înainte de a ajunge, majoritatea vizitatorilor fac aranjamentele pentru a rămâne într-unul din sate, dar acest lucru nu este întotdeauna necesar acum ca exista mai multe optiuni. Cu toate acestea, sansa de a sta într-unul din sate nu ar trebui să fie trecuta cu vederea, ca este o sansa de a experimenta partea de viață tradiționala a insulei.

Când este vorba de respectarea tradițiilor locale, este important de a adera cât mai mult posibil. Tu nu ar trebui să mergi printr-un sat duminica, pentru ca aceasta este o zi sfântă și ar trebui, de asemenea, să eviti sa te plimbi în timpul rugăciunii la apusul soarelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *