Sejur in jungla braziliana

Brazilia este o țară cu multe atractii si in timp ce majoritatea oamenilor merg pentru a vedea orașe și petrec timpul pe plaje, există oportunități să se aventureze mai departe de interior și sa vada pădurile tropicale și junglele. În aceste domenii există o serie de triburi care trăiesc un stil de viață foarte primitiv și par a fi neatinse de lumea modernă.

O modalitate de a te introduce in lumea triburilor este la Kuarup. Acesta este un festival care aduce împreună triburi, in lunile iulie sau august a fiecărui an. Festivalul este destinat pentru a onora pe cei morți și este o modalitate foarte bună de a experimenta culturi ale triburilor, prin muzică și dans. Acesta nu este întotdeauna deschis pentru cei din afara, pentru ca liderii tribali nu sunt întotdeauna gata să primească străini. Dacă obțineți o invitație, atunci ar trebui să profitati de ea pentru ca este o oportunitate cu care nu te intalnesti prea des și numărul de occidentali, care au participat la acest eveniment e foarte mic.

 

Sejur in jungla braziliana

 

Diferite triburi din junglă

În momentul de față se estimează că există mai mult de 200 de triburi diferite, în pădurile tropicale amazoniene și fiecare are propria cultură și patrimoniu. Diferențele sunt demonstrate de faptul că folosesc mai mult de 180 de limbi diferite. Dimensiunea fiecărui trib, de asemenea, variază, unele având 3000 de oameni, iar altele doar una sau două sute. De asemenea, se estimează că aproximativ 50 de triburi nu au contact cu lumea exterioară și nici nu încearca să aibă contact.Astfel încât acestea nu se vor bucura de vizitatori, iar unele nu au contacte nici cu alte triburi.

Tribul Bororo este unul care a avut contact cu lumea exterioară. Acest trib special vorbește portugheză și a preluat diverse aspecte ale culturii moderne, care au fost adaptate la mediul lor. Tribul Korubo încă trăiește în izolare, deși unii membri ai tribului au contactat lumea exterioară.

 

Sejur in jungla braziliana

 

Exista ghiduri disponibile, care te pot introduce la triburi indigene care fac contactul bun venit cu lumea exterioară, dar poate fi dificil, dacă nu le vorbesti limba. Există câteva cărți cu fraze disponibile pentru limbile indigene și puteti învăța câteva cuvinte și expresii care va vor ajuta cu siguranță, deși nimeni nu se va aștepta sa vorbiti fluent în oricare dintre aceste limbi.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că există o serie de triburi, care nu vor fi de acord  cu un ghid turistic. Cele mai multe introduceri, vor fi acceptate numai prin cineva care a avut deja un contact strâns cu ei anterior. Unele cercetări vor fi necesare înainte de a sosi în Brazilia, dacă doriți să petreceti ceva timp cu triburile si va trebui să luati măsurile necesare în avans. Unele triburi au fost exploatate fără milă în trecut de ghiduri și organizații și refuză să mai accepte prezenta lor.
Oricine poate avea o boală contagioasă ar trebui să evite sa petreaca timp cu popoarele indigene, care au contact foarte putin cu lumea exterioară. Infecții respiratorii și alte afectiuni pot fi ușor transmise și lipsa de contact cu lumea modernă înseamnă că ei pot avea rezistență puțina sau deloc la boli. De asemenea, este demn de reținut că, dacă veniti în contact cu un trib care nu a fost în contact cu lumea din afara de mult le-ar putea fi foarte frică. Persoana care va introduce, ar trebui să fie în măsură să vă sfătuiască despre obiceiurile și tradițiile lor, astfel încât să va puteti comporta corespunzator și sa nu jigniti pe nimeni din neatenție.

 

Sejur in jungla braziliana

 

Sfaturi pentru călătoria în junglă

Există câteva elemente esențiale care vor ajuta orice călător care vrea să-și petreacă timpul în jungla braziliană. Ca o destinație unică și provocatoare, este întotdeauna mai bine să fie pregătit și sa faci planuri dinainte.

Nu luați prea mult – luati doar strictul necesar. Un rucsac ar trebui sa fie de ajuns.
Niste haine groase sunt necesare atunci când temperatura scade ușor.
O palarie si ochelari de soare sunt necesari pentru protecția împotriva soarelui. Sunt zile în care soarele poate fi foarte puternic.
Cizmele adecvate pot ajuta la protejarea picioarelor și gleznelor de la muscaturi. Muscaturile de sarpe sunt rare, dar ele se întâmplă și cizmele  sunt, de asemenea, esențiale în cazul în care aveți de gând să mergeti in drumeții în pădurile tropicale și jungle.
Combaterea insectelor este un element esențial, deoarece există multe zone ale junglei, care sunt pline cu tantari.
Departe de zonele turistice e mai puțin probabil sa găsiti un vorbitor de engleză. Învățati câteva cuvinte in portugheză.
Din motive de sănătate, vaccinarea impotriva febrei galbene trebuie administrata cu cel puțin 10 zile înainte de intrarea în junglă.
Călătoria în junglă înseamnă că nu este necesar sa aveti carduri și chiar și atunci când mergeti la unul dintre hotelurile sau cabanele care pot fi găsite în regiunea junglei, este posibil să nu puteti utiliza cardurile de credit, astfel încât numerarul este cel mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *