Tu iti lasi copilul nesupravegheat?

Daca ar fi sa facem un sondaj privind numarul parintilor care isi lasa copiii nesupravegheati, cu siguranta rezultatul ar fi ca 8 din 10 persoane si-au lasat cel putin odata fiul sau fiica de capul lor.
Cel mai frecvent, copiii, sunt lasati singuri in masina, in timp ce parintii lor aveau ceva urgent de rezolvat sau pur si simplu pentru a cumpara ceva dintr-un magazin. „Si totusi ce e rau in asta?” ar intreba cativa dintre ei. Sa aruncam o privire mai jos si sa descoperim de ce este important ca un copil sa nu fie scapat din ochi.

Principalele motive sunt:
– In timpul verii, caldura intr-o masina se poate ridica la 50 ° C sau mai mult, fapt care poate provoca boli sau deces la copiii mici
-Cand sunt singuri, copiii se pot plictisi si incep sa exploreze instrumentele masinii, lucru ce poate provoca probleme majore cum ar fi: lasarea franei de mana,  joaca la geamurile electrice cu riscul de a-si prinde mana sau chiar capul, ori chiar  declansarea alarmei sau pornirea radio-ului ale caror sunete puternice pot provoca ranirea urechilor fapt ce poate conduce la  asurzire temporara
– Unii copii se pot bloca in timp ce se joaca cu centurile de siguranta de la scaune putand chiar sa se raneasca.
-Deasemena, exista chiar si pericolul ca automobilul sa fie furat cu tot cu copiii în ea.

Acestea sunt doar cateva riscuri carora ne supunem daca lasam copilul in masina, dar ce se intampla daca lasam copiii singuri acasa? Daca va gandeati sa ii cereti un sfat lui Macaulay Culkin, aflati ca aceasta nu este alternativa potrivita.

Tu iti lasi copilul nesupravegheat?

Desi niciodata nu este indicat ca un copil sa ramana singur, nu exista nici o lege anume care sa indice varsta exacta cand copiii pot fi lasati nesupravegheati. Parintii ar trebui sa evalueze situatia in sine. In principiu ei sunt cei care isi cunosc cel mai bine copilul.
Invatati copilul sa stie ce sa faca in caz de urgenta. A-ti putea de exemplu sa il invatati sa apeleze numarul unic in caz de urgente majore, dar asigurati-va ca ati reusit sa va faceti bine inteleasa deoarece cu totii stim ca apelurile irelevante la 112 pot pune viata si siguranta oamenilor in pericol.
In final, nu uitati ca perceptia copilului asupra timpului este foarte diferita de a adultilor si ca o ora poate parea cat o zi intreaga pentru el. Asa ca pune-ti siguranta copilului dumneavoastra pe primul loc si intrebati-va daca intr-adevar merita sa va lasati copilul sa se descurce de unul singur .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *