Semnalele silentioase

Felul în care vorbești, asculti, te uiti, îmbrățișezi, faci dragoste, reacționezi vorbesc despre starea si emotiile tale si ceea ce corpul tau vrea cu adevărat să spună. Ce semnale silențioase  trimiti?
Adesea lucruri pe care nu le spui  vorbesc mai tare decât ceea ce spui. Cele mai multe feluri de comunicare pe care le trimiti și le primesti sunt fara cuvinte rostite prin expresii faciale, poziționarea corpului , ritmul, intensitatea și tonul vocii. Uneori, limbajul corpului este destul de evident și conștient, cum ar fi atunci când te încrunti și / sau ridici un deget  spre  soferul care tocmai ti-a taiat calea  și aproape a provocat un accident. Cunoașterea  emoțiilor tale subiacente înainte de a vorbi și de a reacționa  te va ajuta să eviti problemele de comunicare.

Când iti vei   îmbunătăți propria conștientizare despre limbajul corpului, abilitatea de a comunica eficient, auzi și asculta, transmiterea a ceea ce vrei sa spui se va multiplica de zece ori.

Utilizați   limbajul corpului 60 secunde si verificati daca semnalele verbale și nonverbale sunt sincronizate

Corpul meu este …Semnalele silentioase

Rigid, încleștat, incrucisat
ma leagan, stau locului
Obosit, somnoros
Confortabil și in alertă. Umerii și spatele sunt relaxati. Corpul este deschis, bratele nu stau incrucisate, ușor aplecat înainte.

Expresia fetei este

Luminoasa

Furioasa și  incruntata

Tensionata  și nervoasa
Plictisita și dezinteresata
Emoțional prezenta, calma, prietenoasa și interesata

Cand vorbesc cu cineva, ochii mei sunt …

Intensi și agresivi
Anxiosi și schimbatori
Nefocalizati, nu răspund, sunt cu mintea departe
Concentrati și calmi

Respirația mea este …

Superficială și rapidă
Stresata și nervoasa
Muncita și dificila
Lentă, profundă, completă și relaxataSemnalele silentioase

Tonul meu este …

Strans, forțat  sau restricționat
Supărat sau ascuțit
Furios, pretențios sau frustrat
Iubitor,  pozitiv, încrezător și prietenos

Reacția mea este …

Prea rapida:   defensivă și argumentativa.
Prea înceaat: Atenția mea este în derivă și în afară.
Deflectoare: Sunt  cu mintea departe,  nu ascult.
Receptiva și curioasa: Sunt disponibila emotional, ascultatoare, interesata
Aici e un mic secret: Mesajele pe care corpul dumneavoastră le trimite sunt de obicei aliniate cu emoțiile . Puteți începe  sa lucrati cu corpul si sa  va intrebati “care este starea mea emoțională acum?” În clipa în care simțiți  umerii tensionati, strângeți pumnii, maxilarului  e inclestat, e timpul pentru lucra la acea stare emotionala si a vedea care este problema.

Si nu uita de respiratie! Respirația profundă și confortabila in mod natural influențează starea ta de spirit si gandurile, functionarea creierului și organismului    si cat de sensibili sunt nervii. Luând câteva respirații adânci cu pauză, trebuie să verificați și să coordonati  emoțional în mod intenționat limbajul corpului cu ceea ce gura   (si inima), vrea să spună.

Cunoașterea   emoțiilor  subiacente înainte de a vorbi și de a reacționa vă va ajuta să evitati neintelegerile, iar cuvintele  să livreze un mesaj coerent, congruent care spune ceea ce vrei să spui și  înseamnă ceea ce spui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *