Cele mai nesanatoase deserturi

Pentru mulți dintre noi, desertul este partea preferata a unei mese. Cu toate acestea, doar puțini oameni știu că aceste deserturi delicioase și încântătoare pot afecta de fapt, sănătatea. Ele sunt de obicei bogate in grasimi saturate, care pot ridica nivelul de colesterol rău în corp cauzand boli cardiovasculare. Plus, prea mult zahăr și conținutul ridicat de calorii poate creste riscul de crestere in greutate in exces si diabet. Cu toate acestea, puteți face aceste deserturi gustoase ca o parte dintr-un stil de viață sănătos, dacă le serviti ocazional si mancati portii mici, după o masă hrănitoare. Mai mult decât atât, anumite tipuri de deserturi provoca mai mult rău pentru sănătate, comparativ cu altele. Aceste deserturi nesănătoase sunt prezentate mai jos. Încercați să evitați aceste deserturi pe cât posibil, pentru un stil de viață sănătos.

1 Deserturi prăjite

Deserturile prăjite sunt una dintre cele mai rele deserturi acestea fiind încărcate cu ingrediente nesănătoase și o mulțime de calorii. Aluatul folosit pentru a face acest desert conține o cantitate mare de grasimi si zahar. Pentru a pregăti un desert delicios prăjit, se scufunda banane sau ananas în aluat și apoi se prăjesc in mult ulei. Deci, vă puteți imagina cât de rău poate fi acest fel de mâncare pentru sanatate. Învelișul de aluat și faptul că acesta literalmente înoata în sirop dulce este mai mult decât suficient pentru a-l face una dintre cele mai grele alimente pentru sănătatea umană.

 

Cele mai nesanatoase deserturi

2 Briosele

Briosele sunt una dintre alegerile cele mai populare în rândul oamenilor pentru un mic dejun rapid. Desigur, o mare varietate de arome distincte sunt disponibile în piață. Cu toate acestea, briosele sunt de obicei realizate cu faina alba, zahar și unt, care pot umple corpul cu o mulțime de calorii. Chiar și în briosele, care sunt etichetate cu “conținut scăzut de grăsime”, ingredientul principal este tot grăsimea. Mulți oameni au o concepție greșită că de multe ori o brioșă cu tărâțe este o opțiune sănătoasă, însă, în realitate, aceste briose contin o cantitate mare de fructoză, sirop de porumb și alte astfel de ingrediente nocive, care nu sunt bune pentru sănătatea umană. Deci, dacă doriți cu adevărat să controlati aportul de calorii mâncati aceste briose delicioase in portii mai mici.

 

Cele mai nesanatoase deserturi

3 Gogosi

Nu contează ce fel de gogoasa alegeți să mancati, insiropata, cu glazura, sau simpla, aceasta este într-adevăr o alegere foarte rea pentru sănătate. Aceste deserturi mici sunt preparate folosind făină, zahăr și ulei de gătit, și, prin urmare sunt încărcate cu o cantitate mare de calorii. Ce e mai rău este că acestea sunt, de asemenea, prăjite, ceea ce înseamnă că se consuma o multime de grasimi saturate, care pot ridica nivelul de colesterol . Mai mult decât atât, aceasta conține o mulțime de zahăr și astfel chiar și o singura pe zi poate duce la cresterea in greutate majoră de-a lungul timpului. De aceea, încercați să evitați consumul de gogoși cât mai mult posibil.

 

Cele mai nesanatoase deserturi

4 Alimentele ambalate coapte

Toate tipurile de alimente ambalate, inclusiv torturile ambalate și amestecurile de biscuiti, sunt considerate a fi extrem de nesanatoase pentru organismul uman. În scopul de a crește termenul de valabilitate al acestor alimente, grăsimile folosite în acestea sunt modificate chimic, adică sunt parțial hidrogenate. Ceea ce face ca aceste alimente sa fie atat de nesanatoase este că producătorii adaugă o serie de aditivi, inclusiv arome artificiale, culori, sirop de porumb, și conservanti. De fapt, aceste alimente pot duce la mai multe boli periculoase, cum ar fi bolile de inima, diabet, obezitate, cancer, probleme în sistemul imunitar și probleme de reproducere. Astfel, este mai bine să stai departe de toate tipurile de alimente ambalate coapte.

 

Cele mai nesanatoase deserturi

5  Înghețată

Inghetata este desertul preferat pentru majoritatea persoanelor. Cu toate acestea, ați putea fi surprins să aflati că aceste creme cu arome delicioase de fapt, pot dăuna sănătății. Acestea sunt supraîncărcate cu zahăr artificial, care poate cauza probleme, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea, hipertensiunea arterială, rigidizarea arterelor, și mai multe. Conținutul caloric este, de asemenea, foarte mare . Substanțele chimice dăunătoare sunt adăugate pentru a le menține proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Aromele artificiale, grăsimi și agent de colorare, toate aceste umpluturi sunt incluse în inghetata pentru un gust bun și pentru a le face să arate atractiv, dar acestea la rândul lor pot afecta ficatul și rinichii considerabil. Mai mult decât atât, mulți oameni iubesc toppingul, cum ar fi sosuri, și frișcă pentru inghetata lor, în scopul de a spori aroma. Aceste garnituri pot face desertul deja ridicat de calorii, chiar mai dăunător pentru sănătate.

 

Cele mai nesanatoase deserturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *