Lucruri despre casatorie pe care nu ni le spune nimeni

Aruncati o privire la adevărurile surprinzătoare, edificatoare, cu care ne confruntăm cu toții și modul în care acestea ne învață despre ceea ce înseamnă cu adevărat dragostea.

“… Și au trăit fericiti până la adânci bătrâneți”
Ești deșteapta. Știi ca viata nu este o carte de povești. Dar recunoaste: Undeva adânc în subconștientul tău se ascund viziuni romantice de Cenusareasa, sau poate Julia Roberts. Imaginile pot fi vagi si un pic învechite, dar puteți reinventa silueta miresei și a lui Făt-Frumos călare în apus de soare.

În viața reală, uneori povestea ta Disney cu zâne se sfârșește mai mult ca un film de groază cu Wes Craven – si tu esti tipa care țipa pentru viața ei. Am fost acolo. Să recunoaștem, căsătoria nu este pentru cei slabi de inima. Vrei să crezi in dragostea pura pentru celălalt. Și o faci. Dar nu este întotdeauna   de ajuns..

Lucruri despre casatorie pe care nu ni le spune nimeni

Asta poate suna sumbru. Dar exista un secret: Uneori sunt parti mai puțin romantice ale căsătoriei, care te învața despre tine, partenerul tau, si natura iubirii. Citeste mai departe si vei decoperi unele adevăruri simple, care iti vor arata cum e iubirea în viața reală.

Pentru totdeauna?

Când te căsătorești, crezi că, atâta timp cât alegi tipul potrivit – sufletul tau pereche – veti fi fericiti impreuna pana ce moartea vă va despărți. Apoi te trezesti intr-o zi si iti dai seama că, indiferent cât de mare este dragostea, nu te face fericita in fiecare moment din fiecare zi. De fapt, in unele zile te-ai putea întreba de ce te-ai grabit să te căsătoresti.

Trezita dintr-un vis frumos pentru a face față unei dimineți dure,  nu poate parea un motiv pentru a sărbători. Dar, veți găsi că realitatea căsătoriei este mult mai bogată și mai plină de satisfacții decât ai putea ghici. Frustrant, da. Când oamenii spun, Căsătoria are nevoie de multa muncă, înseamnă ca trebuie rabdare atunci când uită să pună capacul la toaletă.
Ca doi oameni sa crească și să evolueze, activitatea reală a căsătoriei este de a găsi o modalitate de a va hrăni reciproc.

 

Lucruri despre casatorie pe care nu ni le spune nimeni
Dacă ar fi așa ușor… Ființele umane, poate ați observat, nu sunt creaturi simple. Partenerul tau are adâncimi misterioase, și tu esti destul de complicata, de asemenea. Trebuie să va învatati reciproc in același mod în care ați învățat o dată științele pământului sau geografia lumii. Și căsătoria nu inseamna ca ai terminat – asta înseamnă doar ai avansat la nivelul de absolvent de studii-. Asta pentru că de fiecare dată când credeți că ați însușit materialul, el se va schimba un pic.

Oricine ar fi spus ca tinerii căsătoriți “Niciodata sa nu mearga la culcare suparati” nu stiu ce inseamna ca într-un dormitor sa se desfasoare scene cu lacrimi si acuzatii, unul stand acoperit iar celalalt vorbește până noaptea întâlnește zorii.

Ai nevoie să te calmezi. Ai nevoie  sa privesti in perspectiva. Ai nevoie de o pauză. Am constatat că un argument de orice calitate, e ca un vin bun. Ia o pauză si îți vei da seama dacă ești supărata, rănita, sau ambele, iar apoi identifica sursa exactă. Poate scandalul care parea sa erupa este doar o senzație ca esti subapreciata. Ar putea fi faptul ca amândoi sunteți stresati la locul de muncă și ai nevoie sa te descarci pe cineva.

Chiar și atunci când reușești să rămâni concentrata pe subiect, există unele conflicte care refuză cu încăpățânare să moară inainte de culcare. Și dacă ai înăbuși sentimentele tale reale doar pentru a satisface niște termene arbitrare, va fi cu siguranta  mai rau pentru căsătoria ta. Daca lasi lucrurile in interiorul tau, vei exploda. Asteapta un timp sa te regasesti si fii pe pozitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *