Solutii simple pentru murdarie si mucegai

1. “Perdeaua de la dus este plina de mucegai” Spălați-o cu o solutie inalbitoare. Perdelele de duș pot fi dificil de curățat, deoarece acestea sunt mari si greoaie. Mucegaiul, mai ales pe vreme umedă, poate fi o provocare. Iată o soluție rapida, ușoara, și ieftina: Se toarnă 3,7 litri de apa calda si 1/2 ceasca inalbitor intr-o găleată de plastic. Cu mănuși de menaj, inmuiati un burete în această soluție de curățare, și ștergeți. Mucegaiul va dispărea. Clătiți cu dușul.

2. “Perdeaua de la duș e mereu murdara” Pune-o în mașina de spălat. Nu o arunca doar pentru că are mucegai și murdăria s-a acumulat. Prelungeste-i viața si curăț-o în mașina de spălat. Seteaza mașina pe un ciclu mai blând cu apa calduta si 1 cana de detergent de rufe si 1/2 ceașcă de oțet.

3. “Tacamurile mele de alamă arata oribil” Lustruiți-le cu bicarbonat de sodiu si suc de lamaie. Nu vă grăbiți să cumparati un agent de curățare scump. Economisiti timp si bani prin a face o pasta cu cantități egale de bicarbonat de sodiu si suc de lamaie. Scufundati o periuta de dinti veche în amestec și frecati ușor. Lasati să se usuce soluția câteva minute și apoi frecati cu o cârpă curată. Ele vor arata ca noi.

4. “Colturile din baia mea sunt greu de curatat” Utilizați o periuta de dinti veche. Este perfectă si veti economisi timp. De exemplu, o puteți folosi pentru a curăța colturile de la cada de baie si usile de sticlă glisante. Pur și simplu pulverizați solutie de curatat pe un prosop de hârtie și înfășurați prosopul pe periuta de dinti.

 

Solutii simple pentru murdarie si mucegai

 

5. “Urăsc acele depozite de pe robinetul din baia mea” Îndepărtați-le cu otet alb. Nimanui nu îi plac  crustele albe de pe un robinet. Încearca această soluție simplă: Înainte de a merge la culcare seara, ia o sticla de oțet alb și trei prosoape de hartie. Saturează prosoapele in oțet alb și înfășoara-le în jurul robinetului ca un cocon. Dimineața, scoate-le. Umple bazinul cu apă caldă, plus un jet de detergent pentru vase. Scufundati o periuta de dinti veche în soluție și frecati robinetul. 6. “Am acumulare de tartru pe cabina de duș.” Folosiți ulei de mobilier pentru a preveni acumularea. Încercați să folosiți ulei de lamaie poloneză pentru mobilier ca o bariera impotriva acumularii. Data viitoare când curățați ușa, ștergeti-o cu ulei de mobila pe o cârpă moale. Uleiul trebuie sa stea timp de două minute și apoi lustruiți excesul cu o cârpă uscată.

7. “Chitul meu de baie este plin cu mucegai” Spray cu oțet. Mucegaiul se duce cu un aliment miracol numit oțet. Se toarnă oțet intr-un recipient, se înmoaie o periuta de dinti veche, și se curăța mucegaiul. Sau se toarnă oțet într-o sticla cu pulverizator, se uda mucegaiul si se lasa sa stea timp de zece minute. Se clătește cu apă și se freaca cu o periuta de dinti veche, dacă este necesar. Inalbitorul este eficient în îndepărtarea mucegaiului de la rosturile faiantei. Umple o sticla cu pulverizator cu părți egale de înălbitor de uz casnic si apă. Se pulverizează, se lasa să stea câteva minute, și apoi se șterge cu o cârpă curată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *