Tehnici in machiajul ochilor

 Ordinea operatiilor la machiajul ochilor

  • perierea si desenarea sprancenelor

  • aplicarea fardului de pleoape

  • desenarea conturului ochilor

  • aplicarea rimelului

Perierea si desenarea sprancenelor

Perierea sprancenelor se face cu o periuta speciala, cu doua randuri de par in toate directiile pentru a inlatura surplusul de pudra. Apoi se vor peria in sensul cresterii firelor de par, aranjandu-se uniform firele de par.

Desenarea sprancenelor – in cazul sprancenelor putin accentuate din cauza coloritului sau a cantitatii de par insuficiente, ( iar persoana respectiva nu accepta vopsitul lor ), se vor accentua prin desenarea lor cu creion dematograf.

Tehnici in machiajul ochilor

Se va alege de preferat nuanta maro. Se traseaza linii fine paralele, asemanatoare hasurarii, in sensul cresterii firelor de par dandu-se forma de spranceana adecvata tipului de fata. Apoi cu periuta se va peria usor spranceana pentru a uniformiza desenul.

Nu se va desena o linie continua de-a lungul sprancenelor, pentru ca nu este estetic, da impresia de artificial, imbatranind si asprind figura.

Aplicarea fardului de pleoape.

Fardul de pleoape se prezinta sub forma de: crema sau compact ( gras sau praf ).

Ambele tipuri se aplica cu pensula si se estompeaza cu pensule: cel gras se poate estompa si cu pulpa degetului.

In partea inferioara a pleoapei, in apropierea genelor, de-a lungul ei, depasind coltul extrem al ochiului, se aplica fardul in nuanta mai inchisa sau mai accentuat iar in restul pleoapei, spre spranceana, nuanta este mai deschisa.

Aceasta tehnica convine unui ochi migdalat, forma ideala.. La alte forme de ochi se aplica machiajul corector. Nuanta de fard de pleoape va fi aleasa in functie de culoarea si forma ochiului, culoarea pielii, a parului, a toaletei.

Tehnici in machiajul ochilor

Desenarea conturului ochilor.

Se poate face cu un creion dematograf in diferite nuante sau eye – liner. Linia de contur va urmari lungimea pleoapelor superioare, in apropierea genelor, nu prea groasa, in felul urmator: la comisura interna si mai subtire, in partea mediana se ingroasa, iar la comisura externa pe care o depaseste usor ascendent si subliniaza din nou.

Se poate contura si pleoapa inferioara pe toata lungimea ei imediat sub gene iar la comisura externa pe care o depaseste usor directia poate fi orizontala sau usor ascendenta, intalnind linia pleoapei superioare.

Tehnici in machiajul ochilor

In partea inferioara la comisura externa se pot desena prin linii fine paralele, fire de gene. Cu creionul dematograf se poate trasa linia de contur pe interiorul pleoapei pe toata lungimea ei.

Aplicarea rimelului.

Rimelul poate fi: compact sau lichid. Se poate aplica cu: periuta cu spirala sau cu spirala cu periuta.

Pastila compacta inainte de folosire se umezeste iar cel lichid se aplica ca atare.

Periuta respectiva se imbiba bine cu rimel,care se aplica apoi in toata lungimea genelor, pe partea lor inferioara, aplica apoi pe toata lungimea genelor, pe partea lor inferioara, de la baza spre varf prin miscari repetate pentru fixarea rimelului.

Tehnici in machiajul ochilor

Apoi cu o periuta cu un rand sau doua randuri de par, se piaptana genele, pe aceeasi directie, pentru a rasfira si a uniformiza rimelul.

Se executa o noua aplicare a rimelului de la jumatatea genelor spre varf, urmata de aceeasi periere. Iar a treia aplicare se face numai la varful genelor, urmata tot de periere.

De preferat este folosirea rimelului lichid cu spirala cu periuta care aplica lichidul uniform si rasfira genele in momentul aplicarii. In general genele de la pleoapa inferioara nu se rimeleaza deoarece dau un aspect neplacut.

Aplicarea rimelului se face cu multa atentie pentru a nu murdari pleoapa si a nu patrunde in ochi provocand usturime, iritatii si lacrimare. Deoarece rimelarea incheie machiajul ochilor in caz de  mici “accidente”, trebuie refacut intregul machiaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *