Tipuri de meditatie

Meditația poate fi asociata cu tradițiile și practicile orientale vechi, dar astăzi este folosită de mulți ca o modalitate de a-si goli mintea, a se relaxa , și pentru a imbunatati concentrarea. Rareori cei care meditează utilizeaza cântece și incantații în timpul practicii lor, deși este adesea util să repetam o frază relaxanta și calmanta în timp ce meditam. Deoarece există diferite tipuri de meditație, care sunt predate în prezent, este bine să se înțeleagă diferențele lor și apoi sa se determine cea mai bună alegere în funcție de ceea ce doriți să obțineți cu practica.

In primul rand, stabiliti  motivul pentru care doriti sa meditati. Doriti sa scapati de stres sau dureri cronice? Pentru a deveni mai sensibili la esența spirituală a vieții? Pentru a deveni mai conștienți de ceilalți și nevoile societății? Pentru a introduce o stare modificata de constiinta? Pentru a deveni mai profund conștienti de lumea naturală? Pentru a îmbunătăți abilitățile creative? Formele specifice de meditație vă vor duce la fiecare dintre aceste obiective.
Puteți medita in fiecare   zi? În timp ce acest lucru este ideal, există unele forme de meditație ce pot fi practicate mai rar.
Puteti să meditati singuri? Puteti să meditati cu alții? În funcție de nivelul de auto-disciplina și distractabilitate, diferite forme de meditație se vor prezenta ca fiind adecvate.

Tipuri de meditatie

 
Avetii limitări fizice? Chiar și stilurile meditative, care necesită mișcare pot fi, de obicei, adaptate pentru persoanele cu mobilitate limitată.

Aveți o tulburare emoțională sau mentală? Stilurile cele mai meditative vor spori, mai degrabă decât distrage atenția  celor cu tulburări psihice sau emoționale. Cu toate acestea, anumite tehnici pot fi dificile pentru astfel de persoane.

Meditația atenta se referă la o ședința în liniște fiind în același timp conștienți de imagini și sunete din jur. Aceasta este o practică bună de   încercat la plaja sau   un parc public, unde lasi propriile gânduri și distrageri și să te concentrezi pe împrejurimi.

Meditația spirituală este pentru cei care participă la rugăciune. Acest lucru poate implica un timp de rugăciune prelungit sau de concentrare pe anumite scripturi sau doctrine. Meditația spirituală poate fi practicata oriunde, dar este cel mai bine într-un loc liniștit liber de distrageri.

 

Tipuri de meditatie

 

Meditația concentrata implică compensarea mintii cu excepția concentrarii pe meditatie. Repetați,”Sunt relaxat. Sunt calm, “sau” Fii aici acum.  Te-ai putea concentra, de asemenea, pe o imagine în mintea ta, cum ar fi o plajă frumoasă. Acest tip de meditație te relaxeaza si este, de asemenea, cel mai practicat în intimitate astfel încât să vă puteți concentra cu adevărat.

Meditația in mișcare implică concentrarea pe corpul tau. Așa cum stai liniștit, respiri și te concentrezi asupra mișcării din plămâni. Ai putea, de asemenea, balansa ușor, sau muta un braț și înapoi în fața ta foarte încet și cu grijă. Concentrându-te pe corpul tau poate ajuta pentru a calma respirația, pentru a îmbunătăți postura, flexibilitatea.

Meditație mantra este cea mai veche și cel mai puțin utilizata formă de meditație pentru oamenii moderni. Acest lucru implică repetarea unei mantre cu voce tare, cantata din nou si din nou. Vibrația de a spune mantra cu voce tare vă ajută să va concentrati. Mulți practicanți vechi foloseau mantra “Om”, deoarece produce o vibrație profundă, cu care era ușor să se concentreze în timp ce meditau.

Ce doriți să obțineți de la meditație? Acest lucru vă va spune care sunt cele mai bune practici , și desigur, puteți încerca diferite practici pe tot parcursul zilei sau săptămânii. Pentru a goli capul, după o zi lungă de muncă și de trafic și  zgomot, meditația atenta într-un parc sau curtea ta ar putea fi de ajutor. Dacă doriți să adăugați mai multă spiritualitate în viața, incercati meditația spirituală. Pentru relaxare, încercați meditația concentrată astfel încât să puteți opri de la distragerile de zi cu zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *