Terapia cu namol

Terapia cu nămol este folosita de oameni pentru a trata bolile din cele mai vechi timpuri. Se crede că namolul are puteri vindecatoare, e răcoritor și revigorant pentru organism.

Materialul utilizat pentru terapia cu namol este predominant argila, luata de la 4 cm sub suprafața pământului. Argila ar trebui să fie libera de orice impurități cum ar fi pietre, descompunerea materiei etc.

Recent, un studiu a constatat că băile de nămol urmate de bai calde pot reduce durerea și alte simptome la persoanele cu fibromialgie. A fost de fapt un progres destul de important pentru persoanele care sufera de aceasta boala, dar nu a fost relatat pe larg din cauza stigmatului tratamentelor medicamentoase, naturale și pe bază de plante din comunitatea medicala.

Terapia cu namol este deosebit de buna pentru tratarea bolilor de piele. Lutul umed absoarbe toxinele din piele. Argila este apoi aruncata după uscare.
Impachetarile cu namol cresc frumusețea pielii. Ele cresc circulatia sangelui, energizeaza tesutul pielii, îmbunătesc aspectul tenului și sterg petele de pe piele.
Terapia poate fi utilizata în combinație cu alte tratamente pentru a vindeca inflamatia cronica cauzata de boli interne, contuzii, entorse, abcese și răni.
Împachetările cu nămol s-au dovedit a fi utile în tratarea bolilor legate de slăbiciune generală și tulburări nervoase. Efectul de răcire al împachetării cu nămol poate reduce de asemenea, febra.

Terapia cu namol
Unele boli care se amelioreaza cu împachetările cu nămol sunt scarlatina, gripa, pojar, umflaturi, si probleme ale urechii, ochilor, gută, reumatism, probleme de stomac, probleme renale, insuficienta hepatica, difterie, nevralgii, tulburari sexuale, dureri de cap, dureri de dinți și alte dureri.
Aplicarea de namol la nivelul abdomenului poate vindeca indigestia, flatulența și obstrucții intestinale. Este de asemenea, util în amoebiasis, colită, enterită și alte boli bacteriene.
Ajuta la alergie, psoriazis si multe alte boli de piele, chiar lepră.
Acesta reduce iritația ochilor, prin urmare, e util în caz de conjunctivită, mâncărimi ale ochilor, afectiuni alergice, hemoragie la nivelul globului ocular.
Terapia namol este utilă în cazurile de erori de refractie, cum ar fi miopia, hipermetropia și mai ales în caz de glaucom.

Terapia cu namol poate vindeca guta, reumatism, artrita, astm, bronhopneumonie, diabet etc

 

Terapia cu namol

 

Cele cinci elemente constitutive ale acestui namol (pamant) joaca în bunăstarea noastră un rol esențial. Culoarea închisă a namolului ajută la absorbția de culori diferite și transmiterea acestora in corp, oferind proprietăți terapeutice. De asemenea, forma și consistența poate fi modificata cu ușurință, doar prin schimbarea conținutului apei, ceea ce îl face ușor de utilizat. Un pachet de namol este avantajos peste o compresa rece (terapie cu apa rece), deoarece păstrează răcoarea pe o perioadă mai lungă de timp. De aceea, se recomandă ori de câte ori este necesară o aplicație prelungita rece. În cele din urmă, este ușor accesibil și o optiune de tratament eficient .

Cum se aplica
Împachetări cu nămol:  namolul este amestecat cu apă caldă, astfel încât să devină o pasta moale. Se lasă să se răcească, iar apoi e răspândit pe o bandă de pânză. Dimensiunea pânzei depinde pe care parte a corpului urmează să fie aplicat.

Pânza acoperită cu namol este plasata pe partea corpului care urmează să fie tratată. Acesta este apoi acoperit cu un material protector, ca flanel. Împachetările cu nămol se îndepărtează după 10 până la 30 minute.

Băi de nămol: baia de nămol acoperă întregul corp. Argila este amestecată cu apa, astfel încât se formează o pastă netedă. Argila se intinde pe o pânză uriașă. Pânza este apoi înfășurata în jurul corpului.
Tratamentul cu nămol a devenit foarte popular din mai multe motive, cum ar fi detoxifierea pielii, circulatia sangelui, purificarea pielii și tratament anti-imbatranire. Un tratament spa cu nămol conține mai multe tipuri de argilă și minerale.

Măștile cu namol: Acest tip de tratament ajută în tratarea peteler de pe piele, ca parte a tratamentului anti-îmbătrânire. Mastile cu namol sunt ieftine și sunt ușor disponibile la orice magazin de frumusete. Măștile cu namol conțin coloranți și parfumuri, care pot provoca reacții alergice la persoanele care au o piele sensibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *