Transmite mai bine ceea ce vrei sa comunici

Limbajul trupului are un rol important în dialog. Fără limbajul propriu, va trebui să depindem de cuvinte ca să ne dam seama de încrederea și starea de spirit ale altei persoane.

Limbajul trupului arata modul în care te simti de fapt. Este o parte esențială de comunicare, care poate exprima ceea ce se comunica. Puteți face uz de limbajul trupului, în special în mediul de lucru, astfel încât să puteți impresiona oamenii cu care vorbiți.

Dacă sunteti conștienți de probleme și luati măsuri corecte, atunci vă puteți îmbunătăți rapid limbajul trupului. Este o formă de comunicare non-verbală, care include gesturile, mișcările ochilor, postura corpului si expresiile faciale. Acesta poate da indicii despre atitudine sau de starea de spirit a unei persoane. De exemplu, se poate indica starea de relaxare, amuzament, agresiune, plictiseala, placere, atenție și multe altele.

 

 

Transmite mai bine ceea ce vrei sa comunici

 

Motive sa ne imbunatatim limbajul trupului

Există mai multe motive din spatele dezvoltării limbajului trupului. Cu el puteți crea o prima impresie perfecta. Aceasta maximizează succesul, și in viata personala si la locul de muncă. Acesta vă va ajuta să deveniti încrezători în propria persoana. Acesta vă va ajuta, de asemenea, la atingerea obiectivelor  si imbunatatirea relatiilor cu alte persoane.

Mai mult decat cuvintele, limbajul trupului joaca un rol important. Nu este ceea ce de fapt un individ spune, este important modul în care o face. O postura dreapta, un corp controlat, concentrat și deschis va atrage cu siguranta pe toata lumea. Emoțiile sunt întotdeauna legate de limbajul trupului.

Daca esti fericit, vei zâmbi. Dacă te simți obosit, atunci s-ar putea sa te simti negativ.  Încercați să evitați mesaje mixte. Dacă mergeti la un interviu pentru un loc de muncă și vorbiti cu o voce ferma, si stabiliti încredere, dar limbajul trupului ofera o alta impresie care arată că ești nervos, deci se transmite altceva. Acest lucru înseamnă că se expun mesaje mixte.

Transmite mai bine ceea ce vrei sa comunici

 

Dacă limbajul trupului se îmbunătățește, puteți comunica gândurile într-un mod mult mai bun. Puteți face cu ușurință legătura cu o altă persoană. Ori de câte ori folositi un limbaj echilibrat, adecvat și puternic al trupului, abilitățile de comunicare devin mai bune și mai concentrate. Prima impresie este ultima impresie și este adevărat, în cele mai multe cazuri.

Ori de câte ori întâlnești o persoană noua, prima impresie pe care el sau ea o creeaza va dura în mintea ta. Oamenii care au limbaj perfect al trupului vor da impresie pozitiva. Acesta vă va ajuta în atingerea obiectivelor, precum și la îmbunătățirea relațiilor cu alte persoane. Aratand încrederea prin intermediul limbajului trupului, vă ajută în dezvoltarea de relații mai eficiente și mai sigure.

Modalități de îmbunătățire a limbajului trupului

Îmbunătățirea limbajul trupului poate face diferența în atragerea oamenilor, starea de spirit generală și abilități. Aceasta depinde în totalitate de situație și de oamenii cu care vorbiți. Acesta va fi diferit dacă este vorba cu seful tau, comparativ cu o prietena sau un tip pe care il placi.

Ori de câte ori nu sunteți sigura sau nervoasa cu privire la orice situație, atunci in mod natural veti simti tensiune si incordare. Întreg corpul tau arata nefiresc de rigid. Atunci când nu te simt confortabil cu privire la o situație, doar relaxeaza-ti corpul. Inspirați și expirați profund, astfel încât să puteți elibera tensiunea. Întotdeauna mențineti contactul vizual. Ochii pot spune multe lucruri în ceea ce privește încrederea către o altă persoană.

Este bine să te uiti din când în când în jur dar ar trebui să te uiti si la persoana cu care vorbesti. Atunci când esti la un interviu, si observi că în mod constant iti aduci mâinile pe fata sau gat, păsteaza ambele mâini în jos și relaxate. Oamenii se comporta în principal în astfel de mod, atunci când nu se simt confortabil sau sunt speriati. Dacă iti dai seama că iti acoperi gura în timp ce vorbesti, atunci ar trebui sa tii mainile sub sau pe masă.

Fața ta este un indicator puternic, care arată modul în care te simți, atunci cand cineva spune ceva. Cateva schimbari in buzele tale vor spune dacă ești supărata, sau entuziasmata de o idee. În cele mai multe cazuri, este mai bine sa zambesti, mai ales dacă se prezintă un raport sau o idee. Zâmbetul nu înseamnă că trebuie să ai gura larg deschisă. Doar un zambet mic va arăta certitudinea, precum și încrederea. Deci, acestea sunt câteva sfaturi eficiente care vă vor ajuta în îmbunătățirea limbajului trupului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *