Pericolul din produsele de frumusete

Astăzi, femeile vor sa arate bine și sa întârzie efectele vizuale ale îmbătrânirii pentru cât mai mult timp posibil. Ele au o multitudine de produse de îngrijire a pielii din care sa aleaga. Din păcate, unele dintre aceste produse pot face de fapt mai mult rău decât bine. Asta pentru că multe dintre ele contin ingrediente ineficiente și nesigure. Citește mai departe pentru a afla dacă arsenalul de frumusete ar putea conține unele pericole ascunse.

Exfoliantul facial
Ideea din spatele unui exfoliant facial este că pentru a curăța profund fata, ai nevoie de textura aspra de exfoliere a pielii – care elimina celulele moarte . Dar multe exfoliante faciale contin particule neregulate, care nu curata pielea, dar în schimb, produc mici zgarieturi pe fata ta. Chiar dacă nu puteți vedea aceste zgarieturi ele sunt mai mult decât suficient de mari pentru a permite bacteriilor sa intre. Rezultatul este roșeață, inflamație și pete. Multe persoane care suferă de acnee sunt într-adevăr doar victime ale exfoliantelor faciale.

Pericolul din produsele de frumusete

 

Ingrediente periculoase

Exfoliantele faciale, gelurile de dus, lotiunile si cremele contin, de asemenea, emulgatori. Emulgatorii sunt substanțe care leaga impreuna uleiurile,  apa și ingredientele din produsele preferate de îngrijire a pielii, astfel încât să nu trebuiasca să le agităm în mod constant în scopul de a le face să se combine. Dar, odată ce orice ulei hranitor este absorbit în piele și apa este absorbită sau evaporata, emulsificatorul este lăsat în urmă. Acest lucru lasă un reziduu ca de săpun, care va afecta stratul protector natural al pielii, făcându-l să se usuce. Ingredientele care indică prezența emulsificatorilor includ ceară de emulsifiere, polisorbat, stearat, steareth, cetearil și Ceteareth.

Pericol de cancer?
Parabenii, conservantii care sunt utilizati pentru a crește durata de viață a produselor pot fi enumerati ca metilparaben, propilparaben, etilparaben sau butylparaben, si pot fi, de asemenea, periculosi pentru sănătatea ta. Medicii ii numesc “parabeni endocrini perturbatori”, ceea ce înseamnă că pot face ravagii in sistemul hormonal. Parabenii au fost găsiti în probele tumorale mamare de biopsie, ceea ce face ca unii oameni de stiinta sa speculeze ca parabenii pot cauza cancer de san.

Pericolul din produsele de frumusete
În timp ce un emulgator va deteriora aspectul pielii, produsul sau secundar, 1,4-dioxan, este chiar mai inspaimantator, deoarece ar putea cauza cancer. Nu veți găsi 1,4-dioxan listat ca ingredient pe un produs de îngrijire a pielii, dar poti sa te uiti la următoarele cuvinte care sugerează prezența sa:

Polietilenă
Polietilen glicol, PEG
polioxietilenă
Orice cuvânt care se termină cu “oxynol”
Orice cuvânt se termină cu “eth” ca Ceteareth

Frumusete in conditii de siguranta 

Cu atat de multe substanțe chimice nocive în cele mai multe produse de îngrijire a pielii, este important sa practicam “frumusețea în condiții de siguranță”, si sa ne uitam atent la etichetele produselor pentru a determina ce punem pe fata. Produsele de înaltă calitate de îngrijire a pielii nu conțin particule zimțate, emulgatori si parabeni.

În schimb, ele conțin ingrediente care hranesc pielea, ajutând-o sa arate mai tanara si mai radianta. Un exfoliant bun are o suprafata special conceputa oferind contururi microscopice pentru exfolierea pielii, fără a duce la deteriorarea acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *