Tu de ce fumezi?

Cu totii stim ca fumatul e un obicei rau, dar acest articol nu este pentru a te face sa te simti prost in legatura cu faptul ca esti fumatoare. Este pentru a te ajuta sa intelegi de ce fumezi si sa-ti intelegi motivatiile care te determina sa fumezi.

Care dintre aceste profile de fumator te caracterizeaza?
Fumatorul impulsiv– esti o persoana temperamentala si nerabdatoare, care e motivata sa fumeze cand se simte diferita. Te poti identifica cu o rebela la un moment dat in viata. Pentru tine, fumatul e o placere, la fel ca alcoolul sau sexul. Pentru a te lasa trebuie sa te gandesti intai si apoi sa actionezi. Incepe prin a te gandi ce este important pentru tine si asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile tale. Odata ce vei renunta, o vei face definitiv.Tu de ce fumezi?
Fumatorul compulsiv-fumezi cand te simti dezamagita sau depresiva. Esti genul de persoana care permite altora sa o raneasca, ceea ce duce la a te simti suparata foarte usor si a gasi confortul in tigari. Cand nu fumezi, te simti goala si fragila emotional. Admiti ca esti dependenta si ti-e teama sa nu iei in greutate daca te lasi. Primul lucru este sa te adresezi sensibilitatii tale. Ia lucrurile asa cum sunt si intelege ca nu poti sa multumesti pe toata lumea. Lucreaza la a intelege faptul ca organismul tau va functiona la fel si dupa ce renunti la fumat si poti sa iti directionezi energia in alta parte dupa ce renunti la tigari.
Tu de ce fumezi?
Fumatorul creativ– esti o artista, scriitoare, antreprenoare. Daca asa este, folosesti tigarile pentru a intra in zona creativa, sa-ti cresti increderea si sa te izolezi in lumea ta. Aceasta dependenta a devenit o relaxare conditionata. Tinzi sa fii sentimentala si realitatile vietii iti ranesc spiritul. Este vremea sa incepi sa crezi in tine. Tu, nu tigarile iti aduc abilitatile creatoare. Prietenii si familia te pot ajuta sa te desparti de tigari, chiar si numai pentru scurt timp.Tu de ce fumezi?
Fumatorul pasionat-esti motivata sa fumezi cand nu te simti bine. Astepti multe de la altii si adesea, asteptarile iti sunt inselate iar tu esti dezamagita. Atunci gasesti alinarea in tigari. Trebuie sa fii rabdatoare cu lumea si oamenii. Incearca sa nu te superi si concentreaza-te in a avea asteptari mai realiste.Tu de ce fumezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *