67 de persoane invinuite in cazul referendumului

Procurorii din cadrul DNA au dat startul urmaririi penale in cazul a 67 de persoane care au participat la diverse activitati legate de desfasurarea referendumului, acestea fiind puse sub acuzare pentru frauda. Ele ar fi avut legatura cu Liviu Dragnea, secretarul general al PSD.Iata ce transmite Biroul de informare si relatii publice cu privire la desfasurarea referendumului din 29 iulie:

– 49 de persoane, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
– 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292 Cod penal raportată la art.17 lit.c din Legea 78/2000

Exista indicii si probe ca in data de 29 iulie, cei 49 de invinuiti, presedinti si membri ai unor sectii de votare au facilitat falsificarea unor semnaturi unor alegatori pe lista permanenta si introducerea unui numar suplimentar de buletine de vot. La comisia sanatorila privind referendumul vor fi chemati Morar si Kovesi.
. În calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 învinuiţi au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Dragnea Nicolae Liviu, învinuit în acelaşi dosar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *