Alternative naturale la manichiura

O manichiura buna, nu numai că face unghiile tale sa arate foarte bine, dar le poate consolida, de asemenea și să le ajute să crească. Utilizarea produselor care hranesc unghiile le vor face mai puternice si la rândul lor, vor încuraja și creșterea in lungime. Nu veți mai vedea rupturi si exfolieri iar unghiile vor creste mai mult decât oricând. Daca ești sensibila la produsele folosite la salonul de manichiura sau nu doresti să cheltui bani la un salon profesionist, ia în considerare unele alternative naturale.

Dacă de multa vreme nu ai mai avut unghii lungi, puternice, ia în considerare un supliment de calciu. Calciul le ajuta să devină mai groase si mai puternice. Nu lua prea mult calciu pentru ca acest lucru poate fi dăunător pentru inima, dar alege o doză de 600 mg și ia-o   zi de zi. Poti consuma de asemenea, produse lactate pentru a asimila mai mult calciu organism, bea lapte mai mult și branza sau iaurt în fiecare zi.

 

Alternative naturale la manichiura

 

Un mod  vechi de întărirea unghiilor, care acționează este înmuierea unghiilor în gelatină. Alege  o gelatina fara arome si colorant de la supermarket și se amestecă într-un castron și apoi scufunda-ti unghiile in amestec. Unghiile vor absorbi gelatina și, la rândul lor vor deveni mai groase si mai puternice. Gelatina oferă, de asemenea un strat protector pe unghii astfel încât acestea să nu se rupa la fel de ușor.

Uleiurile ajuta unghiile sa creasca iar unghiile uscate si casante nu se vor mai rupe. Nu este neobișnuit sa ai probleme cu unghiile în timpul iernii, deoarece pielea devine uscata în sezonul rece, iar hidratarea le va face mai puternice. Încercați ulei cu vitamina E sau laptisor de matcă și faceti un masaj ușor unghiilor în fiecare seara înainte de a merge la culcare. Pentru beneficiu suplimentar, adăuga ulei de masaj și apoi pune-ti mănuși groase înainte de culcare. Căldura generată de mâinile acoperite și va permite uleiului sa fie absorbit chiar mai mult.

 

Alternative naturale la manichiura

 

Sa le mentii  hidratate iti va ajuta, de asemenea, unghiile să crească. Este posibil să nu iti hranesti unghiile, dar ca si pielea, părul, unghiile   sunt părți ale corpului care au nevoie de hidratare luați iar corpul tau va hrăni prima data organele vitale si muschii, iar spre extremitati hidratarea ajunge mai greu.

Pentru a păstra unghiile in cea mai buna conditie, bea apă și mananca alimente bogate în conținut de umiditate, cum ar fi citrice, verdeturi, legume proaspete. Evita carnea rosie si cafeina, deoarece acestea absorb umiditatea din organism. Dacă faci toate aceste lucruri vei avea unghii puternice,lungi, frumoase, fără a fi nevoie să mergi la salon pentru o manichiura scumpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *