Despre ciocolata? Numai de bine!

Asculta cum vorbesc oamenii despre ciocolata. Se spun foarte multe lucruri rele despre acest aliment delicios, existand chiar si un desert in restaurante numit Death by Chocolate(death-moarte) Dar cum sa vorbesti asa despre iubita noastra ciocolata?
Muscati-va limba! Dovezile arata ca unele feluri de ciocolata sunt chiar benefice pentru sanatate. Iata ultimele studii in legatura cu latura sanatoasa a ciocolatei.

O inima mai fericita

Cercetatorii de la Harvard au relevat ca ciocolata este buna pentru inima, potrivit unui articol publicat in European journal Nutrition and Metabolism.
Studiile ne-au aratat ca prin consumul de ciocolata creste circulatia sangelui si imbunatateste colesterolul rau. Aceste beneficii sunt rezultatul antioxidantilor din cacao cunoscuti ca si flavonoizi care par sa previna inflamatiile si distrugerea celulelor.
Despre ciocolata? Numai de bine!

Imbunatateste presiunea sangelui

S-a descoperit ca hipertensivii care consuma ciocolata neagra au obtinut o scadere semnificativa a acesteai si la fel, a colesterolului rau. Cei care au consumat aceeasi cantitate de ciocolata alba, insa nu au avut astfel de rezultate. Asta, pentru ca nu contine cacao si flavonoizi.

Buna pentru musculatura si piele

Laptele cu ciocolata te poate ajuta sa te recuperezi dupa exercitiile fizice. Intr-un stiudiu efectuat de o universitate din Indiana. ciclisti de elita care au baut lapte cu ciocolata intre exercitii au avut un scor mai bun si au iesit mult mai bine la testele de oboseala si anduranta decat cei care nu au baut.In plus, cercetatorii germani au dat la 24 de femei o jumatate de cana cu cacao in fiecare zi. Dupa 3 luni, pielea acestora era mai moale, mai fina, si mai putin afectata de razele ultraviolete. Cercetatorii cred ca flavonoizii absorb razele ultraviolete, ajuta la protectia pielii si imbunatatesc circulatia sangelui, in acelasi timp, imbunatatindu-i aspectul.

Despre ciocolata? Numai de bine!

 

…si pentru memorie

Suna aproape prea bine sa fie adevarat, dar oamenii de stiinta sugereaza ca ciocolata imbunatateste memoria, atentia, timpul de reactie si rezolvarea problemelor prin imbunatatirea circculatiei sangelui in creier. Companiile de ciocolata au efectuat astfel de cercetari pe femei tinere si oameni in varsta.

Afrodiziac (posibil)

Despre ciocolata? Numai de bine!

In sfarsit, cercetatori italieni au vrut sa stie daca ciocolata e intr-adevar un afrodiziac. Intr-un studiu efectuat pe 143 de femei, publicat in Journal of Sexual Medicine, acelea care au mancat ciocolata im fiecare zi au avut parte de mai mult sex, si un timp mai scurt de a ajunge la orgasm. Insa, femeile care au consumat ciocolata erau toate mai tinere decat cele care nu au mancat, asa ca se pare ca varsta, nu ciocolata a facut diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *