Puterea vindecatoare a plantelor (II)

Ceapa-este o leguma foarte apreciata. Ea este nu numkai gustoasa dar are o serie de proprietati extrem de folositoare organismului nostru. Ceapa are vitamine care nu se pierd nici chiar la fiert, cum se intampla cu alte legume. Este antiinfectioasa, antireumatismala, diuretica si vermifuga. Elimina sarea si ureea din organism. Are si proprietati antibiotice. Coapta si aplicata pe umflaturi, le micsoreaza. Este foarte buna in crizele de sciatica. In bolile de diabet se mananca ceapa cruda sau fiarta ori se bea un ceai facut din 4 cepe zdrobite se dau in clocot cu 1250 l apa. Se bea din acest ceai cate o ceasca, dimineata pe stomacul gol.

Puterea vindecatoare a plantelor (II)

Cicoarea este o planta diuretica, tonica, depurativa, si usor laxativa. Frunzele si radacina de cicoare albastra sunt foarte bune pentru diabetici, crude sau fierte. Bolnavilor de ficat le ajuta sa-si piarda culoarea galbena a pielii, produsa de revarsarea bilei. Cicoarea, mai ales cea salbatica, are un continut mult mai mare de saruri minerale. Se intrebuinteaza prajita si pulverizata pentru ametecul la cafea sau cafea cu lapte. Este mult mai buna consumata cruda sau fiarta.

Puterea vindecatoare a plantelor (II)

Cimbrul-contine un antiseptic natural thimolul, care in farmacie se gaseste sub forma de esenta camforata, care se incorporeaza intr-o serie de siropuri si alte preparate. Este un bun bactericid, fumul lui constituind o perdea protectoare. Cimbrul este o planta aromata care in bucataria noastra  poate fi intrebuintata la fripturi, sosuri si salate. Ceaiul de cimbru si infuzia de cimbrisor ajuta la digestie, combate infectiile intestinale, inflamatiile intepaturilor p[rovocate de insecte, dezinfecteaza ranile si ajuta la vindecarea unor boli de piele.Puterea vindecatoare a plantelor (II)

Coacazele sunt foarte bogate in vitamina C, care nu se pierde in diferitele preparate-lichioruri, siropuri, prajituri, creme. Sucul de coacaze combate guturaiul, bolile vezicii, reumatismul si anghina pectorala. Frunzele, daca se culeg inainte de a inflori sau toamna, dupa ce planta a inflorit, se usuca si pot fi consumate sub forma de ceaiuri depurative.  Frecate pe pielea intepata de insecte, calmeaza usturimea si dezumfla locul intepat.Puterea vindecatoare a plantelor (II)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *