Ce face o casnicie sa mearga?

S-a tot spus de-a lungul timpului ca o casnicie are nevoie de multa munca pentru a supravietui si o asemenea afirmatie e adevarata. Este nevoie de grija si atentie asa cum o gradina are nevoie de ingrijire. Cineva care iubeste gradinaritul atat de mult incat are flori frumoase si plante sanatoase de care se ingrijeste, probabil ca nu ar numi-o munca, pentru ca ii face placere sa se ocupe de ea. La fel se poate spune si in cazul unui relatii. Iubirea cu care intri in acea gradina care este casnicia ta ar trebui sa va poarte pe amandoi prin bune si rele, fara a avea sentimentul de a o numi munca.
Grija cu care gradinarul isi creste plantele este de fapt iubirea fata de ele, nu o datorie de a le tine in viata, a le vedea inflorind, este iubirea de a le vedea crescand. Iubirea pe care o ai  pentru sotul tau trebuie sa fie dovada grijii si respectului pe care o arati prin intermediul casniciei. Nu este o datorie sa ai grija de mariajul tau, ci o placere. Nu trebuie sa te simti presata de aceasta grija, ci sa simti implinire prin ea.  Ce face o casnicie sa mearga?
Inca o abilitate importanta de a avea o casnicie sanatoasa este empatia. Trebuie sa simti ce simte partenerul. Asta e o parte din natura ta, fara efort, sa te poti pune in locul lui, sa simti cum simte el in anumite situatii. Este adevarat ca sunt anumite lucruri pe care nu le poti lega in totalitate, din cauza diferentelor de gen, dar emotiile principale sunt universale. Daca sotul tau trece printr-o perioada grea, tu, ca sotie trebuie sa-l intelegi si sa-l sprijini. Abilitatea de a simti empatie va genera intelegere.  
Bineinteles, sunt cateva  lucruri simple pentru a te asigura ca mariajul tau este bazat pe grija si intelegere:o relatie care dureaza. In primul rand, impartirea sarcinilor. Te astepti ca sotul tau sa te ajute la treburile din casa, curatenie, spalatul vaselor, nu-i asa? Ofera-i un schimb. Ajuta-l la lucrul in gradina. Impartirea sarcinilor include sa il ajuti la lucrurile considerate barbatesti. Din moment ce impartiti banii, dormitorul, iubirea, impartiti sarcinile, de asemenea.
Ultimul lucru, dar nu cel din urma, asigura-te ca nu ai uitat de ce te-ai maritat cu el. Pentru ca il iubesi si pentru ca te iubeste. Faceti-va timp pentru a va arata iubirea. Aduceti inapoi romantismul, daca relatia s-a racit. Fiecare vrea sa se simta iubit, dorit si ingrijit. Nu exista o metoda mai buna sa obtii asta de la cineva, decat prin a-i arata tu prima. Saruta-l ca la prima intalnire. Nu un pupic pe obraz. Cuibareste-te langa el cand va uitati la televizor, ca atunci cand ieseati impreuna. Mergeti la o cina romantica la retaurant. Arata-i o lenjerie sexy si matasoasa in dormitor. Invata sa-ti exprimi iubirea pe care i-o porti, iar casnicia ta va ramane proaspata si fericita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *