Ce nu stiati despre guma de mestecat

Mestecatul gumei este distractiv, la moda și tradițional. Aceasta este una dintre cele mai vechi forme de bomboane, deoarece aproape la începutul timpului, oamenii au folosit guma de mestecat. Anterior, copiii nu aveau voie să o mestece. Cu toate acestea, guma de mestecat este oferita acum copiilor, ca recompensa. Poate, pentru că acum oamenii știu că guma de mestecat are, de asemenea, unele beneficii de sănătate. Guma de mestecat este buna pentru ca împrospătează respirația și unele au chiar au un efect de curățare a dintilor. De asemenea, ajută la întărirea dinților și a maxilarelor și e utila pentru mai mult de atât. Există unele lucruri interesante legate de sănătate ale gumei de mestecat pe care va trebui să le luam în considerare.

Aproape de la început, guma de mestecat au fost comercializata parțial ca paleativ, folosind arome și ingrediente care au fost acceptate de oameni ca remedii populare, de exemplu cățel de usturoi pentru durerile de dinti, lemn dulce pentru a calma gâtul, menta pentru stomac și respiratie urat mirositoare. Acum, guma de mestecat este, de asemenea, sugerata a fi luata imediat dupa o masa, deoarece ajuta la stimularea fluxului salivar. De asemenea, inhibă bacteriile responsabile de aparitia cariilor dentare. Guma de mestecat conține, de asemenea fluorura ca un ingredient care este de ajutor pentru dinti. Patru din cinci medici stomatologi sugerează mestecatul gumei.

 

Ce nu stiati despre guma de mestecat

 

Lucruri interesante despre guma de mestecat
În fiecare an, in medie o persoana mesteca mai mult de 300 de cutii de guma.
Cea mai veche guma de mestecat are 9000 ani vechime.
Guma de mestecat a fost făcuta de mână la început, dar astazi aproape toate sunt pregătite de aparate
În anii 1930, primele cărți despre guma de mestecat au fost emise cu imagini de la sportivii profesioniști pana la eroi de război.
Între Halloween și de Crăciun, se cumpara cea ma multa guma
În Statele Unite , mai mult de 2 miliarde de pachete de guma sunt vândute în fiecare an.
Peste 1000 de feluri de guma sunt făcute și vândute în Statele Unite ale Americii.
În timp ce cureti ceapa, guma de mestecat te va ține departe de plâns.
În zilele noastre, mulți medici stomatologi sugerează guma de mestecat fara zahăr pentru ca întărește dinții și maxilarele.
În lume, Turcia are cel mai mare număr de producători de guma de mestecat, aproximativ 60 de producători.
Cathy Ushler din Redmond a pregătit cel mai lung lanț de gumă, care a fost de aproximativ 7400 de metri in lungime.
Cunoscuta companie Wrigley a vandut initial praf de copt și săpun.

 

Ce nu stiati despre guma de mestecat

 

Întărește dinții

Guma de mestecat intareste dintii deoarece ridică cantitatea de saliva din gura. Saliva întărește smalțul dinților si ucide acizii care cauzează cariile si placa. Cele mai multe dintre principalele mărci de guma de mestecat susțin această prestație, fără a oferi mai multe informații cu privire la cum sau de ce.

Ajutor în slabit

Guma de mestecat ajută la controlul poftei. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat Louisiana a descoperit ca persoanele care mesteca guma regulat, au avut mai puține pofte pentru dulciuri și le-a fost mai putin foame după masa de prânz. Guma de mestecat e lipsita de calorii care o face alternativă mai rezonabila decât alte bomboane. Guma de mestecat poate ajuta la pierderea in greutate.

Renunțarea la fumat

Pentru a înlocui obiceiul de a fuma, oamenii inlocuiesc tigarile cu guma. Deci, pierderea in greutate este o preocupare comună printre cei care încearcă să renunțe. De asemenea, este o bună alternativă la junk food. Gustul dulce al gumei de mestecat ajută la controlul poftei.

Eliberarea de anxietate

În timpul perioadelor de stres, guma de mestecat poate reduce nivelul de anxietate conform Institutului de Stiinte Andrew Scholey. Conform studiilor, guma de mestecat poate reduce tensiunea din mușchi și îi ajută pe oameni să se simtă mult mai relaxati. Un alt studiu a constatat ca guma de mestecat poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit.

Ne face mai inteligenti

Psihologii britanici au descoperit ca guma de mestecat este, de asemenea, asociata cu memorie îmbunătățită. Ei au descoperit ca persoanele care mesteca guma au avut scoruri considerabil mai bune decât cei care nu mestecau. Hipocampusul, o parte a creierului legata de memorie si de concentrare, este cel mai stimulata in timp ce mestecam guma. De asemenea, ea stimuleaza circulatia sangelui si oxigenului la creier, care ajută la îmbunătățirea performanțelor creierului.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *