Curatenie in 10 minute!

A fost vreodată nevoie sa faci curat repede și sa te organizezi în 10 minute? Dacă vecinii se opresc in vizita sau seful vine in zece minute, poti curăța casa repede dacă urmezi sfaturile noastre. Fa o anchetă rapidă a zonei, evalueaza daunele si apoi adu trupele. Aici e scenariul!. E ora 19. Telefonul sună. E soțul tău să-ți spuna ca va fi acasă în zece minute și, apropo, il aduce  si pe șeful lui la o bere. Seful nu a fost niciodată  la voi si casa ti se pare ca o zonă de război. Iti vine sa lesini.

Fa un sondaj rapid al zonei pentru a evalua pagubele
Arunca o privire rapidă în jurul zonelor pe care seful le-ar putea vedea. Care sunt ele? Mormane de hartii și facturi imprastiate? Vase murdare?Mizerie? Podeaua murdară? Baie ingrozitoare? Știi că nu va merge în dormitor, deci nu iti fac griji. Închide ușile alea!

Curatenie in 10 minute!

 

Adu trupele!
Dacă ai copii suficient de mari pentru a realiza că ești disperată, ai nevoie de toate mainile pentru a lupta cu invazia. Mita este total acceptabila în această situație. Nu există trupe? Atunci ești pe cont propriu, și e timpul să lovesti cu piciorul in treapta a sasea. Fa un plan organizat de atac pe suprafete, pardoseli, și, în final baie!

Suprafete

Ia o matura mare si curata toate suprafețele.. Nu iti fa griji cu privire la asezarea lucrurilor la locul lor – asta e pentru mâine. Chiar acum, vrei doar să dispară dezordinea si pentru asta sunt dulapurile. Ia hainele de la canapea si pune-le în cel mai apropiat dulap. Dormitoarele sunt foarte bune pentru ascunderea lucrurilor, deoarece acestea sunt de obicei în afara limitelor pentru oaspeti – și au si o ușă … așa, ca închide ușa! Ai prins ideea?Sterge de praf de rapid suprafețele din apropiere de ușa din față și camera de zi.

Curatenie in 10 minute!

 

Bucatarie

Aduna mizeria ofensatoare în grămezi și ascunde-o în locuri cum ar fi masina de spalat vase, camara, dulapuri și cuptor. Da. Cuptorul este o ascunzătoare bună, dar nu uita să iei lucruile de acolo cand iti pleaca musafirii. Nu vrei sa ia foc data viitoare când preîncălzesti cuptorul. Sterge mesele rapid cu o carpa de praf, prosop sau orice material textil ai la îndemână. (Ai un tricou? Foloseste-l, il poti pune la spălat mai târziu.). Vase murdare în chiuvetă? Aduna-le într-o grămadă și depune-le în mașina de spălat vase sau in cuptor. Ia un prosop de hârtie si sterge rapid chiuveta. Curățarea suprafețelor ar trebui să ia doar aproximativ 3 minute … care este în cazul în care te deplasezi suficient de rapid. După ce toate suprafețele sunt curate, treci la dusumea.

Dusumeaua
O dusumea murdara într-adevăr e dezgustatoare. Apuca aspiratorul si fa cea mai rapidă  cha-cha în toate părțile vizibile ale podelei. Nu iti fa griji cu privire la mutarea canapelei. În bucătărie, apuca un mop umed și spala faianta. În timp ce mopul este inca ud, fugi repede in baie, și apoi găseste un loc convenabil pentru a ascunde mopul. Dusumeaua ar trebui să iti ia inca 3 minute.

Curatenie in 10 minute!

 

Aprinde o pereche de lumanari parfumate sau da cu spray odorizant de camera. Atunci când casa ta miroase a curat percepția este că aceasta este curata.
Casa s-ar putea sa arate bine, dar soțul tău nu va vrea să vină acasă si sa te vada ca arati ingrozitor. Ai 2 minute pentru a te curăța, este crucial. Intra in cabina de dus, trage pe tine ceva sexy, dar modest și o piaptana-te. Nu uita de un machiaj rapid si un ruj.

Timpul a expirat!
Ai auzit voci de la ușa din față. Au ajuns. Respira profund o data sau de doua ori și apoi saluta-ti soțul și șeful cu zambetul tau luminos. Sunt sanse ca oaspetele sa comenteze ce casa minunata aveti, moment în care sotul tau poate sugera un tur. Opreste-i chiar acolo, spunând, “Ne-ar plăcea să vă oferim un tur, dar haideti sa pastram asta pentru data viitoare când ne vizitați. Ce ziceti de o bere?” Dacă e un sef inteligent, se va prinde de indiciu.

Ai reusit!
Seful a fost impresionat și soțul tău este fericit. (Fără îndoială, o mica discutie cu sotul despre impulsul de moment ar putea fi în ordine după ce șeful a plecat.) Tine minte acest procedeu rapid de curatenie care poate funcționa într-o varietate de situații, indiferent dacă este o vizită de ultim minut a sefului sau mătușa care face o oprire  la o cafea. Doar amintiți-vă, in vremuri disperate putem apela la masuri disperate … și într-adevăr te poti baza pe rezultate în doar zece minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *