Desertul Atacama, ca o excursie pe Marte

Deșertul Atacama, cel mai uscat deșert din lume, este o atracție turistică majoră în Chile. Situat la vest de Munții Anzi, deșertul Atacama este un platou răspândit peste 100.000 km patrati. Acest loc nu a vazut o picătură de ploaie vreodată. Imaginea din descrierea de mai sus este faptul că deșertul Atacama este o bucată de pământ fierbinte și aridă. Dar descrierea de fapt induce în eroare. Odată ce ai ajuns acolo, vei găsi că temperaturile sunt suportabile și deșertul ofera cateva atractii spectaculoase.

Atacama este un sit arheologic renumit pentru artefactele sale bine conservate, orase antice, platouri de sare si minuni naturale. El are multe atractii naturale, care ar captiva un vizitator. Este de asemenea, casa unor sate tradiționale.

Există două orașe din Atacama unde vizitatorii pot innopta, fie orașul Calama sau San Pedro de Atacama. San Pedro de Atacama este, alegerea preferată, deoarece are hoteluri bune si este mai aproape de atractiile turistice. San Pedro de Atacama are o gamă largă de hoteluri, statiuni si pensiuni , în funcție de bugetul dvs.. Puteti inchiria o masina, bicicleta sau cal pentru a începe excursia și a explora regiunea. Hotelul oferă oaspeților săi, de asemenea, un ghid privat și un conducător auto, pentru a face experiența mai buna și să obtineti cunoștințe aprofundate în legătură cu cultura și istoria deșertului.

 

Desertul Atacama, ca o excursie pe Marte

 

Regiunea Atacama este, de asemenea, renumita pentru bucătăria locală. Încercați feluri de mâncare locale și interacționati cu localnicii pentru a învăța tehnica lor de preparare a alimentelor. Unele dintre restaurante bune sunt Clanco, Café Adobe și Las Delicias de Carmen. Blanco servește mâncare superbă în stil chilian. Las Delicias de Carmen este cel mai bun restaurant din regiune și servește plăcinte delicioase.

 

Desertul Atacama, ca o excursie pe Marte

 

Să aruncăm o privire la locurile din deșertul Atacama care chiar merita vazute. Trebuie să includem lagunele Cejas și Chaxa. Aceste lagune sunt un paradis pentru iubitorii de păsări pentru ca ele adapostesc 3 din totalul de 6 specii de flamingo. Desertul are, de asemenea, gheizere care trimit mai multe fluxuri de apă de la înălțimi mari. Una dintre cele mai populare gheizere este Tatio și cel mai bun timp pentru a-l vedea este dimineața, cu privelistea răsăritului de soare în fundal. Muzeul Arheologic din San Pedro de Atacama este un loc minunat pentru a vedea aproximativ 400.000 de artefacte diferite din regiune, care au fost bine conservate. Orașele Machuca și Toconao sunt demne de vizitat pentru cladiri unice si biserici stabilite într-un fundal spectaculos al unui deal sterp. Clădirile sunt realizate din materiale unice, cum ar fi roca vulcanică , lemn de cactus, etc si arhitectura este, de asemenea, unica. Atacama are Termas de Puritama, un izvor natural fierbinte în cazul în care puteți merge sa va relaxați și sa întineriti.

 

Desertul Atacama, ca o excursie pe Marte

 

Există multe lucruri care pot fi facute aici. Asigurați-vă că vă păstrați aparatul de fotografiat în orice moment pentru ca privelistile din acest deșert sunt uimitor de unice. Apusul de soare este spectaculos. Deșertul este casa platourilor de sare, Salar de Atacama, care conțin un tip unic de sare. Se poate vizita, de asemenea, unul dintre vulcanii activi dacă iubiti aventura. Laguna Cejar are un lac, care vă permite să plutiti pe el, din cauza concentratiei mari de sare. Cerul din această regiune este foarte clar si puteti vedea stelele nenumărate în timpul nopții.Puteti de asemenea, sa vedeti cerul noptii printr-un telescop gigant, care va fi deschis începând cu 2014.

Vastitatea terenurilor și culorile frumoase în diferite momente ale zilei sunt hipnotizante. O excursie in deșertul Atacama e ca o excursie pe Marte. O experienta unica și de neuitat care vă așteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *