Optiuni pentru nastere

Există un număr de opțiuni pentru parintii care asteapta un copil de luat în considerare atunci când planifică nașterea bebelusului lor. Este alegerea lor, dacă nu există complicații în timpul procesului de naștere. Cel mai comun pentru femeile gravide e să nască într-o cameră de naștere într-un spital, dar nu este singura modalitate de a aduce un copil pe lume.

Spitalul

Locul cel mai comun de a da naștere este într-o cameră de spital. Acestea au avansat-a lungul anilor, oferind mai mult confort pentru femei. Asistentele și medicii sunt disponibili pentru transport cu ambulanta și asistență, dar în timp, ne-am dat seama că, în afară de posibilitatea de a avea complicatii, nasterea este un proces natural și personal.

Mulți părinți sunt mângâiați de monitorizarea constantă a mamei și semnelor vitale ale copilului in timpul nasterii in spital, iar în cazul în care exista o situație de urgență profesioniștii sunt disponibili. Alte femei gravide, cu toate acestea, simt că spitalul este un loc impersonal și inconfortabil pentru a avea un copil și aleg alte opțiuni.

 

Optiuni pentru nastere

 

Naștere asistata

Dacă există complicații sau nelămuriri cu privire la starea de sănătate a copilului,e posibil să aveți nevoie sa nasteti cu ajutorul unui medic, asistentă medicală, sau moașă. Nașterea asistată poate necesita utilizarea unui vid care se atașează la capul copilului și permite medicului sa scoata copilul, sau forceps care permite unui medic sau moasa sa ajunga în interiorul mamei ca sa vada ce este in neregula cu copilul. Adesea, un obstetrician va fi capabil să identifice problemele potențiale înainte de nastere și au echipamentul necesar sau specialisti prezenti, dar, uneori, complicatiile apar doar la început.

Nașterea acasa

Există un număr de femei care preferă să nasca la domiciliu. Acest lucru se face cu asistența și îndrumarea unei asistente medicale sau moașă. Atunci când sarcina este sănătoasa și fara complicații, nașterea acasă este o metoda sigura iar mama insarcinata se simte în siguranță și confortabil în împrejurimile familiare; cu toate acestea, în cazul în care există probleme , mama va trebui să fie preluata pentru facilitatea de asistență medicală ca ea și copilul ei sa poata primi ingrijirea de care au nevoie. O moasa cu experienta sau medic  profesionist va fi capabil să identifice problemele potențiale și să asigure îngrijirea adecvată.

 

Optiuni pentru nastere

 

Nașterea in apa

Procedura de naștere în apă este una controversată. Sustinatorii procesului cred că scufundarea mamei în apă caldă oferă ameliorarea durerii si o nastere mai putin traumatizanta pentru copil, ca el trece de la apa caldă a uterului la apă caldă din cadă. O moașă, asistent medical, sau medic este prezent pentru a supraveghea procedura, și nașterea in apă poate avea loc într-un spital sau acasă. Există îngrijorarea că procedura are o serie de riscuri, inclusiv infectii la mama cât și la copil  prin inhalarea de apă din partea nou-născutului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *