Gradina Zen, oaza ta de liniste

Sa creezi o grădină Zen pentru casa ta nu este cea mai ușoară sarcină, dar este sigur plină de satisfacții. O gradina Zen adaugă un aer de simplitate pentru casa sau spațiul în aer liber. Înainte de a întreprinde această sarcină, există câteva lucruri de luat  în considerare, fapt ce va asigura succesul  gradinii.

După o zi grea de munca, aveti nevoie de un loc pentru a vă relaxa. O gradina Zen este o modalitate foarte bună de a aduce pace și liniște în viața. Fiecare aspect  al unei gradini Zen – design, construcție și întreținere – este conceput pentru a liniști  spiritul și să  va poarte departe de agitația  de zi cu zi. Pietrele și nisipul sunt elementele de baza ale unei   grădini Zen, dar  estetica depinde de fiecare. Nu vă fie teamă  sa va dati drumul imaginatiei  si creativitatii pentru grădina Zen de vis.

Gradina Zen, oaza ta de liniste

Planuri pentru orientare

La orice modificare de interior sau exterior a spațiului de locuit, este o idee bună sa ai planuri de orientare. Există mai multe planuri gratuite pe care le puteți găsi online, care pot fi ușor ajustate pentru dimensiune. Planurile pentru gradina Zen implică aceleași caracteristici fie într-o formă geometrica plăcuta sau într-o formă cu curgere liberă. Fiecare gradina Zen include nisip, terenul principal cu o caracteristică de apă. Pietrele sunt ornamente naturale pentru decorarea spatiului, multe dintre roci sunt selectate manual și plasate în locații strategice. Dacă doriți să adăugați flare asiatice, felinare și garduri de bambus sau grupuri statuare arata uimitor in gradina sau la periferie. Plantele naturale în diferite nuante de verde si galben într-o varietate de înălțimi adăuga un sentiment organic pentru gradina.

 

Gradina Zen, oaza ta de liniste

Plasare cu un scop

Când sunteți gata pentru a proiecta propria gradina Zen, va trebui să stabiliti plasamentul. Uneori, se va alege un spatiu mic, dar unii oameni preferă să transforme întreaga gradina.
Odată ce ați definit forma, desenati pe hârtie. Apoi uitati-va la poze cu gradini Zen, luati notițe pe schita la ceea ce doriți să le adăugați la propria gradina. De asemenea, ar trebui să observați cum sunt elementele plasate, astfel încât să puteți vedea ce texturi sunt plasate aproape una de alta.

Plante verzi simple, cu diferențe de sezon

Atunci când alegeți plantele, păstrați-le simple, deoarece gradinile Zen nu au de obicei mai multe plante. Ciresii adăuga niște culoare la fel și Azaleele. Artarii japonezi sunt arbori mici, atractivi care adaugă dimensiunea tot anul și culoare indrazneata toamna. Dacă plantați unele plante perene, veți putea vedea contrastul cu spectacolul alb de pe ramuri în timpul iernii. Dacă alegeți flori, trebuie să selectați plante perene, care sunt minime în design.

 

Gradina Zen, oaza ta de liniste

Caracteristici cu apă și statui

Odată ce ați conceput verdeața, puteți trece la alte caracteristici. Este important să se includă nisip și multe gradini Zen vor avea nisipul greblat în modele plăcute ca o parte din timpul de meditație. Împreună cu nisipul, pietricelele si pietrele mici, sunt, de asemenea, o parte necesara, dacă acestea sunt puse direct pe sol, trotuare alternative sau borduri pentru formele geometrice. Bolovanii mari va trebui să acționeze în calitate de insule pe nisip.
Alte caracteristici interesante într-o grădină Zen includ iluminatul stil pagodă.

Aceste lumini vin într-o varietate de dimensiuni și puteți alege întotdeauna o colecție de lămpi mici, una scurta mare, sau lămpi înalte și înguste pentru a umple spațiul. Lămpile stil Pagoda arata elegant atunci când acestea sunt plasate alături de statui ale lui Buddha sau alte stiluri asiatice, de asemenea, în apropiere elemente de apa, care oferă un sunet magic.

Acum, ca gradina ta Zen este instalata, distractia poate incepe. Utilizați o greblă de grădină Zen pentru a crea linii lungi, curbate în grădină. Creați cercuri în jurul elementelor vizuale. Liniile într-o grădină Zen reprezintă apa care curge. Crearea de linii ar trebui să fie o experiență meditativă. Relaxați-vă și  beti o ceașcă de ceai .

Ori de câte ori  va simțiti stresati, stati si va  uitati la creație. Meditati la liniile fluide și elementele vizuale. Ocazional, retrasati  liniile pentru o experiență meditativă mai activa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *