Motive pentru care plang bebelusii

Nu e nici o indoiala: Bebelușii plâng. E modul în care ei comunică, spun ca le e foame, ii doare ceva, le e teama, nevoia de somn, și mai multe. Deci, părinții cum ar trebui să știe ce   încearcă să le spuna? Poate fi dificil de interpretat strigătul copilului, mai ales la început. Aici gasiti cele mai comune motive pentru care plâng copiii. Dacă micuțul tău  plânge și nu ști de ce, gasesti în listă posibilele cauze. Sunt șanse sa găsiti ceva care vă ajută.

1. Foame
Aceasta este, probabil, primul lucru la care te gandesti atunci când plânge copilul tau.
Învățand să recunosti semnele de foame te ajuta să începi hrănirea copilului înainte de etapa de plâns. Unele semne  la nou-nascuti: se foiesc ,isi musca buzele, iși baga  mâinile in gura.

Motive pentru care plang bebelusii
2. Un scutec murdar
Unii copii te anunta mediat atunci când au nevoie să fie schimbati. Alții pot tolera un scutec murdar pentru mult timp.
3. Are nevoie de somn
Nu sunt copiii norocosi? Când sunt obositi pot merge pur și simplu la culcare – oricând, oriunde. Sau cel puțin așa  le place să creada adultilor.
În realitate, e mai greu pentru ei decât ați putea crede. În loc sa adoarma, copiii plâng, mai ales daca  sunt prea obositi.
4. Vor atentie
Bebelusii au nevoie  de  multa giugiuleală. Le place să vadă fețele părinților lor, sa le auda vocile, sa le asculte bataile inimii, si pot detecta chiar si mirosul lor unic. Plansul poate fi modul lor de a cere să fie ținuti aproape.

5.Necazurile la burtă (gaze, colici, și altele)
Problemele la burtă asociate cu gaze sau colici pot duce la  plâns. De fapt, starea destul de misterioasa numit colici este definita ca plansul neconsolat timp de cel puțin trei ore pe zi, cel puțin trei zile pe săptămână, si cel puțin trei săptămâni la rând.
Daca bebelusul tau de multe ori plange imediat după ce a fost hrănit, el poate simți un fel de durere de burtă. Mulți părinți le dau picaturi anti-gaze (facute din plante si bicarbonat de sodiu). Însa, sfatuiti-va  bine cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice fel de medicament.

Motive pentru care plang bebelusii

6.Trebuie să  ragaie
Eliminarea aerului nu este obligatorie. Dar, în cazul în care copilul dumneavoastră plânge după o hrănire, o ragaiala bună poate fi tot ce are nevoie.
Bebelușii înghit aer când sunt alaptati sau sug dintr-o sticla, iar daca aerul nu este eliberat acesta poate provoca un oarecare disconfort. Unii copii sunt deranjati intens având  aer în burtica lor, în timp ce altii nu.

7. Prea rece sau prea cald
Cand copilul tau simte ca-i e frig, cum ar fi atunci când scoateți hainele pentru a schimba un scutec sau il curățați fundul cu un servetel  rece, el poate protesta prin plans.
Nou-nascutilor le place să fie ținuti la cald – dar nu prea cald. E mai putin probabil sa planga cand e prea cald decât cand e prea rece.
8. Ceva stramt
Bebelusii pot fi tulburati de ceva care ii deranjeaza, ca un fir de par înfășurat strâns în jurul  degetului, care le taie circulația. (Medicii numesc această situație dureroasă un “garou de păr”, si este unul din primele lucruri pe care le cauta, dacă un copil pare  plânge pentru nici un motiv.)
Unii bebelusi sunt foarte sensibili la lucruri cum ar fi etichetele de îmbrăcăminte.
 9.Dentiție
Cresterea dintilor poate fi dureroasa cu fiecare dinte nou . Unii copii suferă mai mult decât altii, dar toti sunt susceptibili de a fi agitati si a plange.
Daca pe bebelus pare sa il doara ceva și nu sunteți siguri ce, încercați să simțiți gingiile cu degetul. Ați putea fi surprinsi să descoperiti esențialul.
În medie, primul dinte incepe sa iasa intre 4 si 7 luni, dar se poate întâmpla mai devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *