Ciupercile, cea mai buna alegere pentru sanatate

Ciupercile nu sunt chiar clasificate ca vegetale. Ele nu au nici rădăcini sau semințe și nici măcar nu au nevoie de lumina pentru a se dezvolta.

Ele se găsesc peste tot în lume și pot fi otrăvitoare sau non-otrăvitoare. Non-toxice, sau comestibile, ciupercile se gasesc peste tot în lume și sunt, de asemenea, foarte frecvent cultivate.Ciupercile sunt bogate în proteine, și au mare valoare nutritivă.

Ciupercile contin proteine, carbohidrati, vitamine, oligoelemente, beta-glucani (molecule de zahar) si compusi de plante naturale, cum ar fi steroli, fenoli, care sunt cunoscute a avea beneficii in sanatate.

Ciupercile pot fi, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care nu se găsește în multe surse alimentare. Ele conțin un compus numit ergosterol, care se transformă în vitamina D atunci când este expus la lumina soarelui. Un soi de ciuperci foarte popular, ciuperci albe (Agaricus bisporus) a fost gasit pentru a contine o abundenta de ergosterol. Deci, ciupercile care au fost expuse la lumina ultravioleta în condiții controlate contin niveluri ridicate de vitamina D. Pe plan internațional, cultivatorii de ciuperci expun ciuperci de la lumina UV pentru a crește nivelul de vitamina D.

Ce vitamine contin ciupercile?
Vitamina D
Ciupercile sunt singurul produs alimentar non-animal in care apare in mod natural vitamina D, in functie de National Institutes of Health. Ciupercile de cultură, care nu sunt de obicei expuse la lumina naturala, de multe ori au mult mai putina vitamina D. Odată expuse, aceste ciuperci oferă 100 la sută din doza zilnica recomandata de vitamina D. Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului, creșterea oaselor, si functia neuromusculara si imunitara.

 

Ciupercile, cea mai buna alegere pentru sanatate

 

Biotina
O portie de ciuperci furnizează 30 la sută din necesarul zilnic de biotina sau vitamina B7, o vitamina solubila in apa B-complex necesar pentru metabolismul glucidelor și sinteza de grasime.

Niacina
O portie de ciuperci ofera 23 la suta din necesarul zilnic de niacina, o vitamina solubila in apa B-complex, de asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B3. Niacina ajută la eliberarea de energie din alimente, regleaza digestia si apetitul și promovează pielea sănătoasă și nervii.

Acid pantotenic
O portie de ciuperci conține, de asemenea, 20 la suta din necesarul zilnic de acid pantotenic sau vitamina B5, care este esentiala pentru producerea de energie și hormoni.

Riboflavina
Riboflavina, sau vitamina B2, este vitala pentru producerea de energie, vedere si o piele sanatoasa. Ciupercile contin, de asemenea, urme de vitamina B12, vitamina C și acid folic. Ciupercile sunt în prezent singurul produs natural non-animal care contine riboflavina.

 

Ciupercile, cea mai buna alegere pentru sanatate

 

Beneficii pentru sanatate
Nivelul de colesterol: Ciupercile ofera proteine slabe, deoarece au zero colesterol, grasimi si carbohidrati foarte mici. Fibre si anumite enzime din ele ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului colesterolului. În plus, conținutul ridicat de proteine slabe în ciuperci ajută la arderea colesterolului atunci când acestea sunt digerate.

Cancer de san si cancer de prostata: Ciupercile sunt foarte eficiente in prevenirea cancerului de san si din cauza prezenței beta-glucanului și acidului linoleic cu efecte anti-cancerigene. Din aceste două acidul linoleic este deosebit de util în efectele suprimarii de estrogen. Acest estrogen este motivul principal pentru cancerul de san la femei dupa menopauza. Beta-glucanul, pe de altă parte, inhibă creșterea celulelor canceroase în cazurile de cancer de prostata. Seleniul din ciuperci este foarte eficient in inhibarea celulelor canceroase.

Diabet zaharat: Ciupercile pot fi o dieta ideală redusa in energie pentru diabetici. Ele nu au grasimi, nu contin colesterol, carbohidrați foarte putini, proteine, vitamine și minerale, apă și fibre. Mai mult decât atât, ele conțin insulina naturala si enzime care ajuta la descompunerea de zahăr sau amidon din alimente. Din nou, acestea sunt cunoscute a conține anumiți compuși care ajută la buna funcționare a ficatului, pancreasului și celorlalte glande endocrine, promovând astfel formarea de insulină și a fluxului corespunzător a acestuia. Diabeticii de multe ori fac infecții, în special la nivelul membrelor, care tind să continue pentru mult timp. Antibioticele naturale din ciuperci pot ajuta.

Imunitate: Ergothioneina, un oxidant puternic prezent în ciuperci este foarte eficient în protecție de la radicalii liberi, precum și creșterea imunitatii. Ciupercile conțin antibiotice naturale (asemănătoare penicilinei, care ea însăși este extrasa din ciuperci) care inhibă infecțiile fungice microbiene și altele. Ele ajuta, de asemenea, la vindecarea ulcerului și rănilor ulceroase si protejeaza de infectii. O bună combinație de vitamine A, B-Complex și C, a fost găsita în ciuperci care întărește, de asemenea, sistemul imunitar.

Pierdere în greutate: O dietă slaba in proteine este ideala pentru pierderea de grăsime și construirea masei musculare. Da, este adevărat. O mulțime de grăsimi sunt arse cu atât mai mult atunci când proteina este însoțită de un carbohidrat foarte mic, zero grasimi si colesterol și fibre. Acest lucru este exact ceea ce oferă ciupercile.

Alte beneficii: Ciupercile sunt a doua sursă cunoscută (după ulei de ficat de cod) de vitamina D sub formă comestibila. Ele sunt bogate în calciu (bun pentru oase), fier (beneficii în anemie), potasiu (foarte bun pentru scaderea tensiunii arteriale), cupru (anti-bacterian) și seleniu (foarte bun pentru sanatatea oaselor, dinților, unghiilor, părului și ca un antioxidant). Cea mai bună sursă de seleniu este in proteine animale. Deci, ciupercile pot fi cea mai buna alegere pentru vegetarieni pentru a obține seleniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *