Siguranta bebelusului

Este  normal ca mamă să fii preocupata de siguranța copilului. Este firesc să vrei să-i asiguri un mediul sigur. Este responsabilitatea ta să ai grija de asta înainte de sosirea copilului pe lume.

Este esențial să-i asiguri o zonă de dormit  în condiții de siguranță. Dacă ai mostenit un patut de epocă, atunci asigurati-va că este neted (fără așchii), și piese care s-ar putea desprinde, fără zone și margini ascuțite.
Patul copilului nu trebuie să fie prea mare și nu ar trebui să aiba decupaje decorative aproape de capul copilului. Decoratiunile ar putea prinde hainele.
Patul  ar trebui să aibă tăblii care sunt cu 2 3/8 cm sau mai puțin în afară, astfel copilul sa nu-si prinda mainile.
Fa rost de  o masa de înfășat, cu o centură de siguranță pentru copil atunci când el sau ea devine prea energic.
În caz de cădere, pune un covor gros sub masa de înfășat și pătuț.
Odata ce copilul tau incepe sa devina energic si mobil, ai nevoie pentru a lua măsuri de siguranța și mai multe.
Puneti o bara de protecție la pătuț pentru a-l opri daca vrea sa sara
Acopera toate prizele electrice. Poti cumpara huse pentru copii.
Toate muchiile ascuțite din casa și de pe mobilă ar trebui să fie capitonate pentru a preveni   loviturile și vânătăile.

 

Siguranta bebelusului

 

Păstrați toate otrăvurile și toxinele sub cheie. Cel mai sigur este sa le mutati într-un dulap mare, astfel că este imposibil pentru copil să ajungă la ele.
Cunoaște numele plantelor din casa ta, în cazul în copilul mănâncă una. Nu lasa plantele la îndemâna copilului.
Bebelușii apuca totul, sunt curiosi,  astfel păstrați cablurile și draperiile  securizate.
În cazul în care există o sursă de căldură și / sau șemineu pune un ecran securizat.
Seturile de divertisment, biblioteci și alte piese grele, care s-ar putea răsturna ar trebui să fie prinse de perete sau podea.

Nu folosiți jucării, care sunt nepotrivite pentru varsta copilului. De exemplu, în cazul în care o jucărie este etichetata ca nu e buna pentru utilizarea  copiilor sub vârsta de trei ani, atunci nu permite accesul  de  copilului de doi ani la ea.

 

Siguranta bebelusului

Asigurați-vă că jucăriile care au bateriile sunt sigure  și că bateriile nu sunt vechi sau au scurgeri.
Asigurați-vă că toate jucăriile nu reprezinta pericol de sufocare, și nu sunt sub 1 și ¾ cm în diametru sau mai puțin de 2 centimetri lungime.
Asigurați-vă că jucăriile nu au margini zimțate,  au vopsea  sau finisaje cioplite. Jucăriile care pot fi spălate sunt de preferat.

Păstrarea copilului în condiții de siguranță este o prioritate și nu iti va lua o mare parte din timp sau bani pentru a te asigura ca ai casa sigură și confortabilă pentru micutul tau..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *