Tatuajele si piercingul

Femeile au fost intotdeauna interesate de infrumusetearea personala.  Alaturi de progresele legate de epilare, moda tatuajelor si a piercingului a devenit din ce in ce mai populara in ultimul deceniu, fiind extrem de apreciata de femeile tinere si adolescente.

Este la moda sa ne decoram corpul cu modele elaborate si atractive. Ceea ce este cunoscut cu numele de arta corporala,  a devenit un stil de viata, iar pentru mii de tineri din intreaga lume e un mod de a iesi in evidenta. Totusi, tatuajul e un atac asupra corpului, si de aceea, materialele si ustensilele folosite trebuie sa fie sterilizate pentru a evita infectiile transmise prin intermediul sangelui, cum ar fi SIDA sau hepatita C.

Tatuajele si piercingul Inainte de  a vizita un specialist in tatuaje este bine sa fii constienta de cateva standarde si de problemele care pot sa apara odata cu tatuarea pielii. Gandeste-te bine inainte de a te decide sa iti faci un tatuaj sau un piercing, deoarece probabil va dura toata viata. Modelul tatuajului, marimea lui si locul unde urmeaza sa fie aplicat sunt extrem de importante, aceste lucruri fiind valabile si in cazul piercingului. De fapt, orice parte a corpului poate fi tatuata sau poate sustine un piercing, dar tine cont ca durerea pe care va trebui sa o suporti depinde in mare masura de zona aleasa. Capacitatea de rezistenta la durere a fiecarei persoane va influenta de asemenea decizia sa.

Inaintea sedintei de tatuare

-asigura-te ca centrul de tatuare este de incredere si corespunde din punct de vedTatuajele si piercingulere al standardelor de igiena

-nu consuma alcool cu cel putin 24 de ore inainte de tatuare

-este necesar un test de alergie la pigmenti, cu cel putin 24 de ore inainte

In timpul sedintei de tatuare

-este indicat, desi nu este absolut necesar, sa mananci inainte. Stomacul gol  poate crea senzatia de rau.

-Daca este necesar, elimina parul de pe zona unde urmeaza sa fie tatuata de un specialist

-cel mai important lucru este sa sa te simti odihnita, si mai presus de toate, relaxata, atunci cand are loc tatuarea. Daca muschii sunt tensionati, durerea va fi mai mare. Stresul poate schimba culoarea tatuajului si poate face mai dureroasa aplicarea lui.

Dupa sedinta de tatuare

-tatuajul trebuie spalat de 3 ori pe zi, cel putin o saptamana. Curata zona cu prosoape umede.

-aplica o crema cu antibiotic cu ajutorul unei spatule

-acopera zona cu un pansament curat fixat cu o banda speciala

-nu te expune la soare sau raza ultraviolete timp de 2 luni dupa aplicarea tatuajului

-o saptamana mai tarziu, aplica crema hidratanta sau ulei de corp, pentru a evita decojirea

Persoane care nu trebuie sa se tatueze 

-persoanele hemofilice, din cauza problemelor de coagulare

-persoanele cu pacemaker, datorita campului magnetic pe care il produce aparatul, tatuajul ar putea afecta operatia

-epilepticii

-in situatii temporare, persoanele cu herpes sau infectii cu ciuperci in zona care urmeaza sa fie tatuata

Din punct de vedere medical,  exista trei lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va tatuati pielea. Riscul ca se pot transmite boli, posibilitatea unor alergii la ingredientele anumitor tatuaje si modul de inlaturare a tatuajului , daca intr-o zi veti dori acest lucru.

Riscul piercinguluiTatuajele si piercingul

La ureche (lob)-daca cerceii sunt prea stramti pot provoca cicatrice groase, roz, numite cheloide. Ele sunt expuse la tot felul de infectii.

Cartilajul urechii– deoarece este mai tare decat restul partilor ei, este o zona complicata si aceste perforatii pot deforma tesutul.

Sprancenele-specialistii recomanda penetrarea partii laterala a acestei zone, nu a partii centrale, deoarece ultima e apropiata de nervi si de artera suborbitala si poate influenta comportamentul glandei lacrimale.

Buzele-daca nu este pozitionat corect, acest piercing se poate infecta, lucru ce poate fi foarte dureros si poate crea iritatie la dinti.

Buricul-daca aceasta parte a corpului este penetrata, riscul de infectie este cauzat de vindecarea greoaie datorata contactului permanent al zonei cu imbracamintea. Specialistii recomanada sa nu faceti piercing in aceasta zona daca buricul este proeminent.

Sfarcurile-aceasta zona este extrem de sensibila, deci riscul de infectie este foarte mare. Este recomandat sa nu purtati nici un fel de piercing sau alta bijuterie daca sunteti insarcinata.Tatuajele si piercingul

Limba-deoarece aceasta parte a corpului este in permanenta uda, se vindeca foarte greu, iar piercingul  poate crea un efect negativ ireversibil asupra arterei si nervului de sub ea. Unul dintre efectele secundare este umflarea limbii.

Organele genitale feminine-acest piercing poate crea probleme din cauza frecarii continue de lenjerie si de asemenea, poate scadea sensibilitatea zonei.

Septul nazal-chiar daca nasul a fost una dintre primele zone folosite pentru piercing, acest lucru nu inseamna ca nu este supus unui risc. Poate rani serios cartilajul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *