Tratamentul cu Botox pentru ochi

Este posibil să fi citit despre Botox în reclame și pe blog-uri sau ai auzit de la prietenii tăi. Dar există o mulțime de concepții greșite despre acest tratament și modul în care este utilizat.

Botoxul a fost disponibil de baza de prescriptie medicala in Statele Unite, deoarece FDA l-a aprobat în anul 2002. Exact același Botox injectat în scopuri medicale (de exemplu, pentru spasme musculare necontrolate), a fost aprobat de FDA în 1989.

Botoxul este aprobat de FDA pentru a netezi liniile de incruntare dintre sprancene, chiar dar este utilizat si pentru alte riduri faciale, de asemenea.
În 2012, aceasta a fost procedura de top cosmetica nechirurgicala din Statele Unite cu 3,257,913 injecții Botox si Dyspor efectuate de către medici și 867,266  de asistenții acestora. Barbatii au primit 10,5 la suta din injectii.

În acest articol vom prezenta faptele, precum și recomandări de la personalul medical care trebuie respectate.

Ce este Botoxul cosmetic?

Botoxul sau onabotulinumtoxinA, este utilizat pentru trei scopuri principale: controlul spasmelor musculare, transpirație severa a axilei și îmbunătățirea aspectului. În acest articol ne vom concentra pe a treia utilizare, realizata cu produsul numit Botox, care conține toxina botulinica de tip A (substanță activă), clorură, albumină umană (o proteină care se găsește în plasma sanguină umană) și sodiu.

Botoxul este folosit pentru netezirea temporara a ridurilor glabelare (numite, de asemenea, riduri de incruntare), care sunt liniile dintre sprancene, care te pot face sa arati obosita, nefericita sau furioasa. Botoxul este aprobat de FDA pentru această utilizare și numai în acest domeniu. Cu toate acestea, este deseori utilizat pentru liniile orizontale de pe frunte, de la colțurile gurii și liniile de fumatori din jurul buzelor.

 

Tratamentul cu Botox pentru ochi

 

A nu se confunda Botoxul cu umpluturi injectabile. Umplutura dermica e un lucru diferit, care umple tesuturile, astfel încât liniile si ridurile se diminueaza sau dispar (Restylane, Radiesse și Juvederm sunt exemple). Medicul vă poate ajuta să decideți ce produs (e) va rezolva problemele aspectului dar ca regulă generală, Botox-ul este folosit mai ales în partea superioară a feței, și umplutura e folosita în alte domenii.

Cum să știti dacă sunteți un candidat bun pentru Botox

În Statele Unite, FDA a aprobat Botoxul pentru persoane cu varsta intre 18 si 65 de ani. Dar nu trebuie să-l utilizați dacă:

Sunt alergic la orice ingrediente din Botox .
Sunt alergic la toxina botulinica (cum ar fi Myobloc, Xeomin sau Dysport) sau ati avut un efect secundar la aceste produse în trecut.
Aveti o infectie a pielii în zona de injectare.
Aveti ALS (boala Lou Gehrig), miastenia gravis, sindromul Lambert-Eaton sau o alta boala care afecteaza muschii sau nervii.
Aveti probleme respiratorii, cum ar fi astmul.
Aveti dificultati la inghitire.
Aveti o boala a sângelui.

Ati avut o interventie chirurgicala faciala.
Aveti slabiciune in muschii fruntii.
Aveti pleoapele cazute.
Luați sau ați luat recent medicamente, anumite vitamine sau suplimente
Botoxul cosmetic călătoreste destul de departe in organism,  ca sa afecteze un fat sau copil sugar. Cu toate acestea, din motive etice, studii clinice nu au fost efectuate pe femeile insarcinate deci nimeni nu știe sigur.

 

Tratamentul cu Botox pentru ochi

 

Prin urmare, producătorul recomanda ca nu ar trebui să faceti injectiile cu Botox, dacă încercati sa concepeti un copil, sunteți gravidă, sau alăptați.

Botoxul este injectat in muschi, unde se blocheaza impulsurile nervoase la aceste tesuturi. Activitatea musculara care provoacă riduri de incruntare este redusa, rezultand un aspect mai neted.

Liniile faciale care există atunci când fața ta este complet relaxata nu  va face candidați foarte buni pentru Botox. Aceste linii sunt mai bine gestionate cu umplutura dermica. Botox-ul poate frecvent sa “înmoaie” aceste linii, dar nu întotdeauna te scapa de ele.

Injecțiile dureaza aproximativ 10 minute, și ar trebui să nu aveți nici o problema după aceea.

În mod normal veti vedea îmbunătățiri în câteva zile. Efectul maxim de obicei are loc la circa 10-14 zile. Prin urmare, orice efect se obține la două săptămâni după injecții ar trebui să fie luat în considerare ca efectul maxim.
Botoxul este dureros?

Orice injecție poate sa doara dar la cele folosite pentru preparate injectabile Botox durerea este de obicei minima. Zona poate fi amortita cu o crema anestezica locala sau comprese reci 10-20 de minute înainte de injecții, astfel încât să nu simți durere.

Puteți simți un pic de disconfort mai târziu, o dată ce crema anestezica isi pierde efectul. Alte reacții adverse sunt enumerate mai jos.

Cât de des ar trebui sa te injectezi cu Botox?

Probabil te intrebi cat de mult dureaza Botoxul. Cei mai mulți oameni văd efectele pentru trei-patru luni, dar mai mulți factori pot scurta sau prelungi acea perioadă:

Varsta. Persoanele mai in varsta, cu mai puțin tonus muscular pot vedea rezultatele diminuate mai repede decât cele cu mai tinere cu muschii faciali mai fermi.
Structura faciala si expresiile fetei.
Dacă fumezi.
Dieta.
Dacă ai   grija de pielea ta, utilizezi tratamente faciale, microdermoabraziune sau alte metode.
Cât de mult stai la soare și cât de multe daune are pielea ta deja.
Cu toate acestea, pare să difere de la o persoană la alta. Unii obțin un efect de lungă durată cu utilizarea repetată, în timp ce altii par să dezvolte o rezistență la medicament și au nevoie de tratamente mai frecvente.

Ca și în injectarea oricărui medicament, sistemul imunitar poate dezvolta anticorpi la medicamente, care le fac mai puțin eficace sau, eventual, provoaca dezvoltarea unei alergii la medicament.
Efecte secundare

Efectele secundare potentiale includ durere la locul de injectare, infecție, inflamație, tumefiere, roșeață, sângerare și echimoze. Unele dintre aceste simptome pot indica o reacție alergică; alte simptome alergice sunt mâncărime, respirație șuierătoare, astm, erupții pe piele, amețeli și stare de slăbiciune. Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți probleme de respiratie sau o senzație de leșin sau amețeli.De asemenea, gura uscata, oboseala, dureri de cap si dureri de gat, au fost raportate.

Este posibil să fi auzit de alte efecte secundare, cum ar fi amorțeală, pleoapele cazute, spasme musculare sau convulsii, și migrarea substanței.
Ce puteți face pentru a evita efectele secundare

Asigurați-vă că medicul este foarte experimentat la injectiile cu Botox și este un profesionist respectat. Un stilist de la salon, de exemplu, nu este o persoană adecvată pentru a administra Botox, pentru că nu are echipamentele de urgență sau cunoștințe medicale suficiente în cazul în care ceva nu merge bine.
Înainte de injecții, spune medicului despre orice problema de sanatate pe care o aveti.
De asemenea, spuneți medicului despre medicamente, vitamine, preparate din plante sau alte suplimente pe care le luați, deoarece unele combinații ale acestor suplimente cu Botox ar putea provoca efecte secundare grave. Este deosebit de important să menționati daca ati luat antibiotice injectabile, relaxante musculare, aveti simptome de alergie sau luati medicamente de somn.

Raportati toate efectele secundare – în special cele care va deranjează.

Este sigur botoxul pentru ochi?

Botox-ul este, de fapt utilizat pentru a trata problemele musculare oculare (strabism) și spasme necontrolate ale pleoapelor(blefarospasm), și a fost elaborat și aprobat de FDA pentru aceste utilizări, cu siguranta si pentru ochi e bun.

Desigur, măsurile de precauție sunt necesare pentru a preveni posibile efecte secundare cum ar fi pleoapele cazute, vedere dublă, vedere încețoșată, scăderea vederii, ochii umflati și uscati. Dacă aveți oricare dintre aceste probleme, după o injecție, raportati-le imediat medicului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *