Ushuaia, vacanta la capatul lumii

Am visat la aceasta destinatie de foarte mult timp, în cele din urmă am fost acolo și locul mi-a dat un sentiment de pace și de inspirație. Orașul cel mai sudic al lumii respiră o atmosferă specială, ea este pretutindeni și totuși este greu să se definească ceea ce face acest loc atât de special. Poate ca este sentimentul ca te afli la capatul lumii, libertatea de a ști că, atunci când te uiți, acolo este multă apă, gheața și zăpada din Antarctica.

 

Ushuaia, vacanta la capatul lumii

 

Am ajuns cu avionul la Punta Arenas, dupa un zbor de 30 minute. Aterizarea a fost destul de interesanta ca avionul trebuia să aterizeze pe o pistă relativ scurta și vine în zbor jos pe suprafața Canalului Beagle. Aeroportul este la doar 15 minute distanță de centrul orașului Ushuaia. Pensiunea in care am stat a fost fermecatoare, vederea a fost absolut uimitoare – de o parte munte, de cealaltă parte orașul  Ushuaia și Canalul Beagle, cu portul de ambarcatiuni cu vele. La acest punct am fost deja convinsa de atmosfera specială a acestui loc, și am știut ca următoarele trei zile urmau să fie grozave.

 

Ushuaia, vacanta la capatul lumii

 

Ushuaia

Orașul în sine este, desigur, un loc turistic, cu magazine de suveniruri obișnuite, agentii de turism, restaurante – cele mai multe dintre ele cu alimente de mare, în special fructe de mare, iar unele dintre ele cu locatii cu adevarat romantice – și chiar cazinouri. Dar mersul pe jos în oraș aici se simte, nu numai din cauza faptului că acesta este orașul cel mai sudic din lume, dar și pentru că, de îndată ce urcați câteva străzi în rampă – și acestea sunt într-adevăr sus aici – vă puteți bucura de tăcere, de munti, mare și începeti să visati. Orasul are cateva muzee interesante, am vizitat unul despre oamenii indigeni Yamana, care adaugă atmosfera la experiența Ushuaia, și muzeul “Fin del Mundo”, care se referă la explorarea Tierra del Fuego și Patagonia.
Plimbarea de-a lungul docurilor este, de asemenea, plăcuta, unele cladiri istorice interesante, cateva biserici mici, dar multe bărci și vedere la Canalul Beagle …

 

Ushuaia, vacanta la capatul lumii

 

Canalul Beagle

Acest canal este trecerea de la Atlantic la Oceanul Pacific, si este presarat cu insule mici și roci. Bărcile mari trebuie să fie foarte atente aici, dar am fost pe o barca mica, așa cum ne-am propus să vedem animalele sălbatice, și chiar și mersul pe jos pe o mică insulă!
Pe stâncile cu roci, cormoranii isi fac cuiburile lor, și există mii, acestia împărtind stancile cu leii de mare – barca a fost foarte aproape de stânci, iar experienta a fost foarte interesanta, dar poate animalele ne-au simtit ca pe niste intruși.

După o vreme, ne-am dus la țărm pentru ne plimba pe o mică insulă, care a fost locuita de populatia Yamana – resturi de civilizatie sunt vizibile aici. Insula a fost o experienta superba, sunteți într-adevăr în mijlocul canalului Beagle, puteți simți vântul și ploaia si te simti ca un adevarat intrus în viața de zi cu zi a păsărilor care au facut din aceasta insula lor de origine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *